Propadají ve škole, hrají si se sekerami. Rodiče sedmi dětí praktikují výchovu bez pravidel

23. října 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Rodiče, kteří se svými vlčími dětmi žije bez jakýchkoliv pravidel, tvrdí, že jim nevadí, že zaostávají za svými vrstevníky. Dovolují jim pořídit si tetování, hrát si se sekerami a chodit do postele, kdy se jim zachce.

Všech sedm dětí ve věku od 1 do 13 let vyrostlo v domě, kde neplatí žádná pravidla, či hranice. Jediné, co rodiče potomkům vštípili, je, aby si navzájem neubližovali a nelhali.

Nikdo z nich nechodí do školy. Číst a psát je učí jejich rodiče pod dozorem inspektorů, kteří k nim na kontrolu přichází jednou ročně.

“Prostě tomu necháváme volný průběh a bereme to spontánně. Pokud je venku hezky, kašleme na školu a jdeme si ven hrát. Pokud prší, tak zůstaneme doma a učíme se. Děti nemají žádné hranice a tak si dělají, co chtějí,” uvedla Gemma, matka dětí, pro deník Mirror.

Phoenix, jeden ze synů, se původně nechtěl naučit číst, ale postupem času si to rozmyslel, protože chtěl posílat kamarádům zprávy během hraní her na XBoxu.

Děti se neřídí sylabem žádné školy a logicky tak schopnostmi zaostávají za ostatními dětmi. To však jejich maminku netrápí.

“Samozřejmě zaostávají, ale mně to nevadí. GCSE srovnávací testy jsou jen o paměti, nic nevypovídají o inteligenci dítěte.”

Životní styl - další články

Doporučujeme