Řidiči, pozor na kočky! S příchodem podzimu hledají úkryt v motorech a na pneumatikách

16. října 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

S příchodem chladnějších teplot hledá čím dál více koček úkryt u zaparkovaných aut a mohou tak překvapit nejednoho řidiče. Nejčastěji se skrývají na pneumatikách, pod podvozkem nebo v prostoru pro motor. Než se rozhodnete vyrazit, raději proto zkontrolujte, zda u vašeho vozu zrovna nějaká není. 

V pondělí 14. října v poledne si kolemjdoucí ve Zlíně všimla, že z jednoho zaparkovaného auta vychází zvířecí nářek. Zkontaktovala proto strážníky, kterým se podařilo najít majitele. Ten však pocházel až ze Vsetína, takže se museli obrátit na vsetínskou městskou policii.

Když majitel dorazil na místo a kapotu otevřel, zjistil, že uvnitř byla skutečně lapená zřejmě toulavá kočka. Ta okamžitě utekla pryč. Podobné případy však nejsou nijak vzácné a někteří řidiči se zvířetem u motoru nevědomky nastartují. Kočka pak může utrpět popáleniny a další zranění.

Nestačí se proto podívat, zda se nějaká zrovna neschovává pod vaším autem. Než vyrazíte, zkontrolujte raději, zda nějakou nemáte i v dalších možných prostorech, do kterých by se mohlo zvíře nacpat.

Životní styl - další články

Doporučujeme