Rodičům řekli, že jejich dítě nežije: O 7 let později vyšel najevo opak!

23. února 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Neuvěřitelný šok zažila dvojice ruských rodičů, kterým nemocnice oznámila, že jejich dítě zemřelo. Po sedmi letech se ale dozvěděli, že dítě stále žije! Za všechno mohla administrativní chyba nemocnice.

Ty nejšílenější příběhy obvykle píše sám život. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil pár ruských rodičů, jejichž zážitek zní téměř neuvěřitelně. Všechno začalo v roce 2011, když se manželům z Volgogradu narodilo velmi vážně nemocné dítě. Lékaři rodičům sdělili, že jejich miminko nepřežije déle, než týden. Pár se proto na základě informací od odborníků rozhodl podepsat listiny ke zřeknutí se rodičovských práv a nechali miminko v rukách nemocnice.

O pár dní později se na místo vrátili s tím, že si všechno rozmysleli a chtějí své dítě do péče. Ošetřovatelé jim však sdělili smutnou zprávu, že miminko zemřelo. Partneři se proto vrátili domů a své dítě oplakali. O několik let později je však čekal nepředstavitelný šok.

Ženě přišlo vyúčtování na téměř 86 tisíc korun. Mělo jít o peníze za několik let péče dětského domova o jejího potomka. Když jí úředníci ukázali dokumenty, zatočila se jí hlava. Oba rodiče okamžitě pospíchali do domova, aby mohli svá rodičovská práva obnovit.

To se jim konečně povedlo v listopadu 2017 a malá holčička se tak mohla poprvé podívat domů. Za všechno prý mohla administrativní chyba nemocnice. Není ovšem známo, zda rodiče budou chtít od nemocnice nějaké odškodnění či zda budou žádat o finanční náhradu.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme