S koncem prázdnin přichází depka. Co udělat proto, aby se vám přechod z léta na podzim lépe snášel?

4. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Dostali jsme se do fáze roku, kdy má spousta z nás nepříjemný pocit z toho, že končí léto a s ním všechno pěkné a příjemné. Jenže život může být krásný a fajn i v tomto období a to, že přichází podzim, není nic špatného. Existuje spousta aktivit, které vám pomohou vyhnout se smutku z konce léta a Frekvence 1 vám prozradí, jaké to jsou.

Vytvořte si album

Z léta máte jistě spoustu krásných zážitků zachycených na fotkách. Jenže uložené v mobilu tolik nevyniknou. Dejte si s tím tu práci, sedněte si k tomu a fotky promažte, roztřiďte, nechte je vyvolat, kupte album, přidejte popisky, upomínkové předměty jako vstupenky. Uvidíte, že při tom krásně na léto zavzpomínáte a budete se k takovému dílu rádi vracet.

Ještě nezalézejte domů

Ještě stále je pěkné počasí. Naopak konečně jsou pryč úmorná vedra, před kterými se všichni schovávali do klimatizací. Běžte si ven zasportovat a načerpejte energii z posledních teplých slunečních paprsků. Běhejte, jezděte na kole, cvičte jógu nebo si jen zaházejte s frisbee.

Objevte kouzlo vinobraní

Víte, co je na září skvělé? Že se konají vinobraní. Udělejte si výlet na jižní Moravu a zažijte pravou atmosféru tamních oslav. Ochutnáte výborné víno, dozvíte se něco nového, zadovádíte si schovaní ve sklípku s pálenkou a cimbálovou muzikou a břicha si naplníte kvalitními dobrotami.

Bavte se s přáteli

Pokud jste byli celé léto rozlítaní někde po dovolených, u příbuzných a v cizině, jistě jste neměli tolik času na své kamarády a přátele. Uspořádejte s nimi nějakou příjemnou aktivitu. Jeďte na výlet, zorganizujte zahradní posezení nebo piknik.

Prodlužte si prázdniny

Po sezóně bývají zájezdy levnější, a navíc si dovolenou užijete bez davů a horka. Sbalte si příruční zavazadlo a vyrazte na prodloužený víkend do nějaké destinace, kterou jste chtěli už dlouho navštívit. Města a památky jsou jak dělané k tomu, abyste si je prohlédli během podzimu, kdy ještě nebudete klepat kosu, ale bude vám příjemně.

Životní styl - další články

Doporučujeme