Smutná zpráva z Berouna. V Zoo zemřel večerníčkový medvěd Matěj, ze známé trojce žije jen jeden

18. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Medvěd Matěj (Zdroj: Profimedia)

Smutná zpráva přišla z berounské ZOO. Ve věku 23 let tam zemřel medvěd Matěj, který je známý z večerníčků o třech medvědech od Václava Chaloupka. Z trojce Kuba, Matěj a Vojta tak už žije jen první jmenovaný. Informaci uvedla samotná ZOO.

V berounském medvědáriu uhynul ve 23 letech medvěd Matěj, který se jako jeden z trojice objevil ve večerníčku od Václava Chaloupky. Vojta zemřel už před sedmi lety na selhání srdce a chovatelé si myslí, že i Matěj zemřel na selhání nějakého orgánu.

Zvíře se podle nich v posledních dnech necítilo dobře, uhynulo v úterý ráno. Stejně jako jeho bratr Vojta bude také Matěj po své smrti sloužit pro výuku budoucích odborníků v oboru zoologie,“ doplnilo informaci město. Na uhynulého Matěje i jeho bratry zavzpomínal i režisér a scenárista Václav Chaloupek. „13. ledna mu bylo 23 let a já s ním a jeho bráchy prožil nezapomenutelný necelý rok.” 

Trojice medvědů se narodila v roce 2000 rodičům Kateřině a Vokovi v Českém Krumlově. Medvědice se o ně ale nestarala, a tak se mláďat ujal právě Chaloupek. Ten s nimi v roce 2001 natočil večerníček Méďové, který měl neskutečný úspěch. Chaloupek na něj pak navázal dalším večerníčkem Vydrýsek. Po natáčení našli medvědi domov v berounském medvědáriu. Beroun má medvěda i ve znaku.

Životní styl - další články

Doporučujeme