Sportovci na něj nedají dopustit a dokonce zlepšuje sex! Znáte kotvičník?

21. března 2024·Životní styl·Matěj Kašpar

Nejenže mají skvělou chuť, ale také přinášejí celou řadu zdravotních přínosů. Bylinné čaje představují jednu z nejstarších forem léčení a posílení zdraví. Připravte si hrnek, protože dnes se společně podíváme na kotvičníkový čaj, který má dlouhou tradici v medicíně. V řadě kultur je známý jako afrodiziakum a často ho využívají sportovci.

Detoxikační účinky

Kotvičníkový čaj je známý svými detoxikačními vlastnostmi. Obsahuje látky, které mohou podporovat čištění jater a ledvin, což pomáhá tělu eliminovat toxiny a odpadní látky.

Podpora trávení

Tento čaj se také používá k podpoře trávení a zmírnění trávicích potíží, jako jsou například nadýmání, pálení žáhy nebo zácpa. Kotvičník stimuluje trávicí enzymy a podporuje normální funkci trávicího traktu.

Snížení zánětu

Díky obsahu flavonoidů (organické chemické sloučeniny, které nacházíme v přirozeném stavu v zelených potravinách, bylinkách, ovoci a zelenině) a dalších antioxidantů má kotvičníkový čaj protizánětlivé vlastnosti. Znamená to tedy, že může pomoci snižovat záněty v těle a pomáhat při léčbě různých zánětlivých onemocnění, jako například artritida nebo ekzém. Dále podporuje normální činnost kardiovaskulárního systému a napomáhá srážení i čištění krve.

Močopudné účinky

Pokud se chystáte na detoxikaci organismu, tento čaj je skvělou volbou. Odstraňuje nadbytečné tekutiny z těla a celkově podporuje zdravé močové cesty. Díky svým močopudným vlastnostem se kotvičníkový čaj používá také jako přírodní diuretikum k podpoře hubnutí.

Zvyšuje libido

Tribulus terrestris je známý pro svou přirozenou schopnost zvyšovat sexuální apetit a zlepšovat sexuální uspokojení. Rozhodně však kvůli tomu nedoporučujeme utíkat do obchodu a poté vypít 10 litrů kotvičníku. Všeho s mírou.

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Antimikrobiální účinky

Letité průzkumy prokázaly, že přidání kotvičníku do vaší každodenní rutiny může mít blahodárné účinky na řízení hladiny cukru v krvi.

Jak si sami můžete všimnout, kotvičníkový čaj nabízí širokou škálu zdravotních výhod a je oblíbeným bylinkovým nápojem pro podporu celkového zdraví a pohody. Pokud však máte nějaké zdravotní problémy, konzultujte raději používání kotvičníku se svým lékařem.

Životní styl - další články

Doporučujeme