Talia je pryč, chci být Dexterem. Rodiče souhlasili se změnou pohlaví dítěte (6)

20. února 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Před třemi lety bez varování oznámila tehdy tříletá Talia své mamince, že je chlapcem. Ne, že by jím chtěla být, ale že jím je a vždy byla.

Mienna (44) uvedla deníku Daily Mail, že ji to vůbec nešokovalo. Talia prý protestovala proti svému přidělenému pohlaví od svých batolecích let. Vyhýbala se panenkám, třpytivým šatům a chovala se jako chlapec. Matka si myslela, že je to jen fáze a holčičku to přejde.

Než však dovršila pěti let, Talia byla zcela pryč. Jednoho dne jim jejich dítě oznámilo, že od onoho dne je chlapcem jménem Dexter. Jméno se mu zalíbilo ve škole.

Podpořen rodiči a zástupci školy, Dexter byl zapsán do databáze kliniky v Londýně, která pracuje s dětskými transgender pacienty, a stal se jejím nejmladším klientem.

Lékaři matce oznámili, že jejich syn trpí genderovou dysforickou poruchou, během níž jedinec zažívá stres a úzkosti spojené s pohlavím. Pokud by se takto cítil i v pubertě, budou mu předepsány hormony, které usnadní přechod v dospělého muže. Jedná se bez pochyb o náročnou a dlouhou cestu, na kterou se Dexter vydává v překvapivě nízkém věku.

Případ vyvolal u ostatních rodičů mnoho otázek. Není příliš brzy na to, aby dítě zpochybňovalo svou pohlavní identitu? Není příliš brzy na to, aby začalo podstupovat kroky, které vedou k její změně?

Životní styl - další články

Doporučujeme