Rádi byste zhubli? Pak zapomeňte na těchto 5 věcí k snídani

4. srpna 2020·Jídlo a pití·Redakce

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Snídaně je nedůležitějším jídlem dne. Ale ne všechno, co k snídani spořádáme, je tím správným palivem pro nový den. Víme, čemu se vyhnout!

Ochucené jogurty

Jogurty jsou zdravé, pokud jsou bez dochucovadel a barviv. Kvalitní jogurt je bohatým zdrojem vápníku a bílkovin. Ochucené jogurty jsou plné přidaných cukrů a sirupů. Zapomeňte na jogurty s ovocnou vrstvou vespod kelímku. Dejte si raději poctivý bílý jogurt, který si můžete dochutit medem, oříšky nebo ovocem.

Pomerančový džus

Taky jste podlehli bludu, že sklenice pomerančového džusu po ránu je IN a zdravé? Jednou za čas to fajn je, ale jinak to není dobrý zvyk. Pomerančový džus je plný cukru, moc vitamínů a minerálů v něm nenajdete. Co vám po ránu pasterovaný džus dodá spolehlivě? Kalorie.

Instantní ovesné kaše

Domácí ovesná kaše je parádní snídaní. Pokud chcete přípravu urychlit a volíte kaši instantní, moc svému zdraví neprospějete. V instantních kaších je spousta cukru a dochucovadel. Šetřete svou peněženku i tělo a kaši si připravujte vlastní. Přidejte do ní banán, kokos, skořici, ovoce, ořechy. Ideální start do nového dne!

Pečivo a smetanový sýr

Vůně a chuť čerstvého pečiva jsou neodolatelné. Odolejte! Průmyslově zpracované pečivo obsahuje spoustu prázdných kalorií. Pokud se pečiva nedokážete vzdát, pátrejte po tom, které obsahuje dostatek vlákniny a zasytí vás. To ale v běžných obchodech nepořídíte. Případně můžete obyčejné pečivo vylepšit kvalitními pomazánkami. Namažte si místo krémového sýra rozmačkané avokádo d trochou soli, pepře a chilli.

Sladké cereálie

Zapomeňte na pestrobarevné krabice s lupínky, kroužky, polštářky. Je to samý cukr. Pokud to dokážete, zbavte závislosti na takových cereáliích i své děti. Nic jim nedávají. Pozor i na kupované směsi müsli. I tady číhají cukry, éčka a tuky. Vyplatí se prostudovat se pečlivě informace na obalu.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme