Tři babičky se na dobu karantény sestěhovaly do jednoho bytu. Popíjejí víno a sledují seriály

22. března 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto YouTube

Miliony lidí po celém světě se v současnosti ukrývá za zdmi svého domova a vychází ven jen tehdy, když nutně musí. Mnoho lidí ale bydlí v jednočlenné domácnosti - a je mezi nimi i řada seniorů. Tři babičky z anglického Salfordu se však rozhodly, že o samotě nezůstanou. Spojily síly a po dobu karantény se sestěhovaly do jednoho bytu. Společně krizové období zvládnou jistě snadněji. 

Zůstávat v karanténě sám může být pro mnohé lidi dost psychicky náročné. O to víc, pokud nejste úplně fit a hodila by se vám pomocná ruka s nákupy, vařením nebo péčí v případě příznaků nemoci.

Tři celoživotní přítelkyně ze Salfordu v Anglii se rozhodly, že o samotě rozhodně nebudou. Sedmdesátileté dámy Doreen Burns, Carol Spark a Dotty Robinson se sestěhovaly do jednoho bytu a dělají si navzájem společnost.

Ženy se podle svých slov znají přes 40 let a všechny sdílejí náklonnost k dobrému vínu. Předzásobily se proto lahvemi a nálada v izolaci je hned  poznání lepší. Seniorky také všechny milují seriál Koruna, který teď díky účtu na Netflixu jedné z nich společně sledují.

Britský předseda vlády Boris Johnson doporučil dodržovat karanténu všem lidem nad 70 let. Varoval také, že restriktivní opatření mohou trvat ještě hodně dlouhou dobu.

Životní styl - další články

Doporučujeme