V Rumunsku mají les hrůzy. Ztrácí se zde lidé a nechybí paranormální jevy

29. října 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Rumunský les Hoia-Baciu je vyhledáván milovníky paranormálních jevů z celého světa. Věří totiž, že se jedná o portál, kde mizí lidé. Těm, kterým se lesem podařilo projít, trpěli poté vyrážkou, nevolností a pocity úzkosti. Informoval o tom server Independent.

Les leží nedaleko města Kluž. Hoia-Baciu je zahaleno velkým tajemstvím. Jeden pastýř, po kterém se háj jmenuje, zde záhadně zmizel spolu s 200 ovcemi. Z toho důvodu ho v Rumunsku považují za “bermudský trojúhelník”.

Místní se tomuto lesu vyhýbají obloukem. Povídá se, že ten, kdo do tam vstoupí, už se nevrátí, a pokud ano, tak s následky. To láká nadšence z celého světa. Ti co Hoia-Baciu navštívili, si pak stěžovali na vyrážku, zvracení, migrény, nevysvětlitelné popáleniny, škrábance či pocity úzkosti.

V minulosti dokonce biolog Alexandr Sift vyfotil nad lesem předmět připomínající UFO. S velice podobným snímkem pak přišel v 70. letech i vojenský technik Emil Barnea.

View this post on Instagram

A post shared by Beautiful Europa🌾 (@proudeuropean_)

Brána do jiného světa nebo domov duchů

Mezi místními se šíří historka, že je les bránou do jiné dimenze. Údajně se na tomhle místě ztratila pětiletá holčička. Po dlouhém pátrání se ji podařilo najít, ale měla na sobě zcela jiné šaty a byla o pět let starší. Samotní rodiče nejprve nevěřili, že se jedná o jejich dceru. Totožnost ale potvrdili lékaři a velkou zajímavostí bylo, že si dívenka z období, kdy byla pryč, nic nepamatovala.

Také milovníci paranormálních jevů tvrdí, že když v lese byli, tak je sledovaly zelené oči a slyšeli ženské hlasy a smích. Velmi zajímavá je mýtina, která je uprostřed lesa, má téměř kruhovitý tvar a nic na ní neroste. Z toho důvodu si místní myslí, že je tento prostor centrem nezvyklých jevů a domovem duchů.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme