Ven na procházku mohou chodit nejen psi, ale i kočky. Jak se o to pokusit?

28. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Pro majitele psů je to běžná věc. Vyrazit se svým mazlíčkem na procházku. Jenže i ti, kdo mají doma kočičku, mohou klidně svou princeznu naučit na vodítko. Chcete vědět jak? Poradí vám web Můjchlupáč.cz.

Pokud máte doma kočičku, kterou chcete vzít ven, určitě budete potřebovat obojek nebo postroj. Pro malá zvířata jsou určitě vhodnější kšíry, ze kterých se vám nevysmekne a nezmizí v trávě. Nedoporučuje se moc obojek, protože když vodítkem trhnete, můžete kočce způsobit bolest tím, že jí obojek zatlačí na hrtan. Navíc riskujete poškození páteře a míchy. V postroji zvíře nevnímá povely tak citlivě.

Jenže všichni víme, že kočky mají na všechno vlastní názor. A rozhodně ho budou mít, i když je budete nutit chodit venku v postroji. Rády jsou venku, ale patří mezi zvířata, která nechtějí být omezována. A už vůbec ne lidmi. Buďte tedy trvat delší dobu, než si na postroje zvyknou. Trpělivost se vám tady určitě vyplatí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Je také velmi důležitá správná velikost postroje. S kočkou do obchodu asi nevyrazíte, proto je dobré se poradit přímo v obchodě, ukázat třeba fotku své micky, aby vám poradili. Případně si můžete koupit více velikostí, doma je na kočce otestovat a poté ty špatné vrátit. Správná velikost postroje je ale velmi důležitá. Malý bude zvíře omezovat v pohybu, z velkého se vám zase může vysmeknout.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme