Vrchol lenosti, nebo nápad roku? V této aplikaci si pronajmete čekače do fronty

18. září 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Placení kartou, počítání kalorií a hlídání pitného režimu. Zdá se, že na všechno již byla vyvinuta šikovná aplikace. S tou následující jsme už ale skoro ani nepočítali.

Nová aplikace iQueue umožňuje uživatelům pronajmout si osobu, která za ně vystojí frontu. Za poplatek, samozřejmě. Nápad se zrodil v Singapuru a služba momentálně zaměstnává 10 profesionálních “čekačů”, z nichž většinu tvoří studenti, jak uvedl deník Today.

V nabídce jsou různé balíčky začínající na zhruba 330 korunách za hodinu. Společnost uvádí, že součástí služby jsou snímky a živé vstupy každých 15 minut. Klientovi pak připadá, že tam také je.

Jeffrey Tan (27), zakladatel společnosti, řekl, že čekání ve frontě není tak snadné, jak si mnozí myslí. Kromě nudy a nevolnosti se jeho tým musí vypořádat také s taktikou a strategií, aby ve frontě stáli co nejefektivněji.

Profesní sezení ve frontě není úplnou novinkou. V New Yorku, Londýně či Pekingu již čekači na volné noze pravidelně vyzvedávají lístky na koncert či limitované kolekce oblečení.

Životní styl - další články

Doporučujeme