Za dům pro kočku skoro 70 tisíc korun. Žena z Kanady svůj život zcela obětovala čtyřnohým kráskám

12. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Majitelé koček jsou občas schopni pro své zvířecí miláčky udělat první poslední, změnit kvůli nim svůj život i svoje běžné návyky. Důkazem toho je Amber Schram z Ontaria, která za svůj dům pro milované kočky utratila přes 64 tisíc korun. Informaci přinesla agentura SWNS.

V domě Amber Schram z kanadského města Niagara Falls v kanadském Ontariu je všechno, co si každá kočka domácí přeje. Škrabadla, horolezecké stěny, odpočívadla a prolézačky všeho druhu najdete u ženy doma. Ta proměnila jednu místnost, která je propojená venkovní voliérou pro své dvě kočky – šestiletého bengálského kocoura Jake a dvouletou sněžnou bengálku Juneau. 

S úpravou začala, když si všimla, že se Jake doma nudí. Vnitřní prostory byly poměrně drahé. Bylo několik věcí, které se kočkám tolik nelíbily, tak je prodávám a hledám něco, co by se jim líbilo víc. Každých pár měsíců pro ně přidávám něco nového, takže za posledních pár let začaly být naše kočičí prostory opravdu něčím výjimečné. To, co začalo v našem obývacím pokoji, se nyní rozšířilo o patro výše do jejich vlastní ložnice plné věcí,“ popisuje žena, která za kočičí úpravy zaplatila více než 64 tisíc korun. 

View this post on Instagram

A post shared by Jake & 𝕃𝕚𝕥𝕥𝕝𝕖 𝔹𝕣𝕠 𝕁𝕦𝕟𝕖𝕒𝕦 (@jake.the.bengal)

Ve venkovní voliéře mají kočky nyní dost možností vyžití; dřevěný most, tyč na škrábání a různá houpací lůžka. Nechybí ani květiny, přičemž žádná z nich není pro kočky nebezpečná. Důvod, proč žena voliéru vytvořila bylo to, že kočky měly ve zvyku se toulat. Tím, že mají svůj vlastní chráněný prostor, který je baví, je už nenapadne, aby vyrazily na noční pochůzky, kde se jim mohlo něco stát.

Fotky svých miláčků sdílí Amber i na sociální síti, kde se setkává s chválou i kritikou. Lidé jí vyčítají, že své micky drží jako ve vězení. Většina lidí myslí jako já a souhlasí s tím, že kočky nemají být venku bez dozoru. Vždy se setkávám s lidmi, kteří mají různé způsoby myšlení, ale nechat kočky, aby se venku volně potulovaly, je pro ně velmi nebezpečné, bez ohledu na to, kde žijete. Přišla jsem o spoustu koček, když jsem vyrůstala, protože jsme je pouštěli ven. Proto teď dělám vše pro to, abych své kočičáky udržela v bezpečí a abych je mohla mít po svém boku co nejdéle,“ říká žena, která má s manželem ještě tři psy. 

Důkazem toho, že milovníci koček jsou pro své mazlíčky někdy schopní vytvořit neuvěřitelné věci, je Kanaďanka Amber Schramová z Ontaria. Ta pro své dvě kočky proměnila v obří hřiště jednu velkou místnost svého domu, kterou propojila s venkovní voliérou vytvořenou na terase. Za úpravy neváhala utratit v přepočtu něco přes 64 tisíc korun.

Životní styl - další články

Doporučujeme