Žena (27) prohrála boj s rakovinou. Před svou smrtí zanechala světu tento dojemný vzkaz!

29. května 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Tento dopis dojímá tisíce uživatelů po celém světě. Napsala ho mladá, umírající žena. Čím je ale tak výjimečný?

4. ledna prohrála Holly svou bitvu s rakovinou ve věku pouhých 27 let. Než však zemřela, sepsala dopis a požádala svou rodinu, aby ho po její smrti zveřejnila na Facebooku.

Není divu, že její slova dojala celý svět. Zpráva zahrnuje myšlenky mladé dívky, která čelí své smrtelnosti, ačkoliv nezažila vše, co si předeslala.

“Je zvláštní si připustit, že zemřete, když je vám pouze 26 let. Je to jedna z věcí, kterou prostě ignorujete. Dny vám utíkají a vy pouze očekáváte, že těchto dní bude víc a víc. A najednou přijde něco nečekaného. To už je život. Je křehký, drahocenný a nepředvídatelný a každý den je dárkem, ne samozřejmostí. Je mi 27 let a nechci zemřít,” napsala Holly.

Poté, co měsíce uvažovala, jak se smířit se životem s nemocí, se Holly rozhodla, že své rady předá těm, kteří stále žijí. Během pár dní sdílelo její příspěvek více než 8 tisíc lidí.

“Možná byla na silnici kolona, nebo jste se dobře nevyspali, protože vás budily děti, nebo se vám nelíbí, jak vás kadeřnice ostříhala. Možná se vám zlomil nehet, nebo máte moc malá prsa, nebo máte celulitidu na zadku. Nechcte to plavat! Neřešte to! Věřte mi, že na tyto věci si ani nepomyslíte, až se váš čas nachýlí,” dodala.

“Koukám, jak se sama sobě ztrácím před očima a nic s tím nenadělám a jediné, co si přeji, je, abych mohla se svou rodinou strávit ještě jedny Vánoce či narozeniny. Nebo alespoň jeden den s mým klukem a psem. Jen jeden den!”

Krom jiného Holly doporučuje, abychom nikde nechodili pozdě. Hodně lidí to otravuje a považují to za neslušné. Dívka vysvětluje, proč tomu tak je.

“Ceňte si času druhých. Nenechávejte je čekat, protože neumíte chodit včas. Začněte se chystat dřív a oceňte, že máte kamarády, kteří s vámi ten čas trávit chtějí. Získáte si tím u nich respekt.”

 

A bit of life advice from Hol:It’s a strange thing to realise and accept your mortality at 26 years young. It’s just…

Zveřejnil(a) Holly Butcher dne Středa 3. ledna 2018

Životní styl - další články

Doporučujeme