Babišová, Bartošová a Fialová vychválily v poslední debatě své muže do nebes

8. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Andrej Babiš, Ivan Bartoš, Petr Fiala (Foto: ČTK)

Netradičního zpestření se dočkali diváci poslední televizní debaty před sněmovními volbami, kterou ve čtvrtek večer odvysílala TV Nova. K hlavním lídrům se totiž ze záznamu vyjádřily jejich manželky. Ty se o svých mužích rozpovídaly v tom nejlepším světle a voličům řekly, proč by se zrovna ti jejich měli stát premiéry.

Poslední debaty se účastnili pouze tři hlavní kandidáti na post premiéra České republiky. Andrej Babiš za hnutí ANO, Petr Fiala za ODS a za koalici SPOLU a Ivan Bartoš z Pirátů, za koalici Piráti a STAN. Sázeli spíše na oslovování diváků, než aby se handrkovali mezi sebou.

Debata byla celkově klidnější, než tomu bylo v těch předchozích a témata se opakovala. Jediné, co tedy tento večer přinesl nového, byl pohled manželek všech tří kandidátů a jejich vyjádření k tomu, proč by měl být zrovna jejich manžel premiérem. A chválou na své partnery rozhodně nešetřily.

Nikoho lepšího neznám. Andreje znám téměř 28 let, máme spolu dvě děti, je to skvělý táta, děti ho mají moc rády. Je zodpovědný, vždy vše, co nám slíbil, splnil. Je to workoholik, je neskutečně energický, nevím, kde tu energii bere. Měl by tam zůstat, dělá to velmi zodpovědně,” řekla ve svém medailonku Monika Babišová.

„Má spoustu životních i profesních zkušeností. Když něco začne, vždy to dotáhne do konce. Petr je prostě borec, jak říkáme v Brně,” pěla na svého muže chválu Jana Fialová.

Pozadu nebyla ani manželka Ivana Bartoše Lydie Bartošová. „Je to čestný člověk. Má srdce lídra, kterému opravdu na lidech záleží. Není mu jedno, jak politická rozhodnutí dopadají na lidské životy. Mít premiéra, který nelže a nekrade by byla důležitá změna, kterou potřebujeme, a myslím, že si to zasloužíme,” uvedla.

Z debaty všichni tři kandidáti odcházeli značně unavení a vyčerpaní a není se čemu divit. Sám Andrej Babiš řekl, že se těší až bude v pátek ve dvě hodiny odpoledne konec.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme