Čtyřkajak vybojoval v Riu bronz! Stříbro nám sebrali Slováci

20. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Česká výprava se může těšit z dalšího olympijského bronzu. Ve finále čtyřkajaků na 1000 metrů nestačila v Riu čtveřice Štěrba, Dostál, Trefil, Havel jen na posádky z Německa a Slovenska.

Čtveřice Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba obhájil bronz z Londýna a získal devátou medaili pro českou výpravu v Riu de Janeiro. V Brazílii má tým na kontě vedle jedné zlaté a jedné stříbrné již sedm bronzových medailí, Dostál k stříbru na kilometru přidal druhý cenný kov.

Finálové bitvě suverénně kralovala německá čtveřice. Max Rendschmidt, Tom Liebscher, Max Hoff a Marcus Gross se hned po startu dostali do čela a mířili za zlatem. Češi se v polovině trati posunuli na třetí místo a poté bojovali se Slováky o stříbro. Přestože se v závěru zdálo, že je předstihli, cílem projel o 132 tisícin sekundy dříve soupeř.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák obsadili ve finále na 1000 metrů sedmé místo a nezopakovali pátou příčku z Londýna. Z vítězství se radovala německá dvojice Sebastian Brendel, Jan Vandrey. “Tu trať jsme měli najetou, v polovině to bylo dobré, uvolněné, ale v druhé polovině jsme nedokázali zrychlit,” konstatoval Radoň.

Medvídek Píďa čaroval! Teď se Špotáková těší na zakázanou zahrádku

OH: To je paráda! Ve finále oštěpařů budou házet všichni tři Češi!

Další česká medaile v Riu! Stříbro vybojoval kajakář Josef Dostál!

Zprávy - další články

Doporučujeme