Hoši, děkujeme! Bronzová party plná vody, radosti a veselí. Jak slavili vytouženou medaili čeští hokejisté?

30. května 2022·Zprávy·Barbora Turková

Hokejisté mají bronz (Zdroj: ČTK)

Po deseti letech se Česká republika dočkala medaile z velké hokejové akce. Český nároďák rozdrtil USA 8:4 a hokejisté letí domů s bronzovou medailí. Je tedy jasné, že oslavy byly hned po zápase obrovské. Jak to kluci v kabině oslavili? To se pochlubili na instagramu.

Cinklo to. Skončila desetiletá doba temna a z finského Tampere vezou hokejisté bronzovou medaili. Kari Jalonen už chuť úspěchu z minulosti znal. Co možná ale nečekal, byla sprcha, kterou mu jeho svěřenci dopřáli v šatně po zápase. „Bylo to pro mne speciální a hodně emotivní, tohle zažijete jednou za život. Teď je čas na oslavy a pivo, potom na odpočinek. Vždyť jsem makal devět týdnů v kuse, je čas se uklidnit,“ smál se Jalonen na novináře a šel si převléct mokrou košili.

View this post on Instagram

A post shared by Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

V šatně hokejistů bylo po zápase hodně veselo a není se čemu divit. Bronzová radost byla obrovská, zvláště poté, co v sobotu padli s Kanadou 1:6. I bronzový zápas s USA se nevyvíjel moc dobře. Češi prohrávali a jen málokdo věřil v obrat. Bronz má tak pro mnohé příchuť zlata.

Sotva utichlo veselí v šatně, vyrazili hokejisté se svými partnerkami, které jim fandily přímo ve Finsku, do společnosti. Pozápasovými momentkami se pochlubily drahé polovičky od Tomáše Kundrátka, Matěje Stránského, Matěje Blümela nebo Marka Langhamera. Pánové si v restauraci dali zlatavý mok, kdežto dámy zvolily víno.

Na rozdíl od svých partnerů, kteří potili krev na ledě, měly holky už náskok. Některé z nich totiž slavily narozeniny manželky Matěje Stránského. Noc ve Finsku tak zřejmě byla hodně dlouhá, náročná, ale rozhodně veselá. A není se čemu divit, rázný řez za desetiletým čekáním na medaili z mistrovství světa si rozhodně zaslouží pořádně oslavit.

Zprávy - další články

Doporučujeme