Jiří Paroubek: Reakce pana Hniličky je přehnaná. Ale chápu, že ustoupil určitému společenskému tlaku

4. února 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Romana Navarová

Jiří Paroubek (Foto: archív Frekvence 1)

Bývalý poslanec Jiří Paroubek byl jedním z účastníků teplického večírku. Proč se akce zúčastnil a udělal by to po této zkušenosti jinak? Jak komentuje odstoupení Milana Hniličky z funkce poslance? To exkluzivně prozradil v pořadu Press klub pro Frekvenci 1.

Podle Jiřího Paroubka se žádná narozeninová párty nekonala. “Přijel jsem tam okolo šesté hodiny a viděl jsem v jedné místnosti příslušníky pana Bendy. Je to jeho hotel, takže se sešli tam, připadalo jim to vhodnější. Já jsem mu krátce poblahopřál a šel jsem dělat svoje věci,” popisuje večer bývalý poslanec.

“Mám s tím hotelem dlouhodobou smlouvu a Petr Benda se se mnou radí o ekonomických otázkách, přeci jenom jsem ekonom s dlouholetou zkušeností,” dodává Paroubek. Následně potvrdil, že v hotelu zůstal na noc. “Práce se mi protáhla, tak jsem tam zůstal. Do Prahy bych to stejně nestihl a pravidla mi to umožňují. Pracovně mohu  v hotelu zůstat ubytován, tak proč bych se honil,” řekl.

Podle Paroubka šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička položil poslanecký mandát zbytečně. Reakce pana Hniličky je přehnaná. Chápu ale, že ustoupil určitému společenskému tlaku. Já možná být na jeho místě, tak taky v tu první chvíli ustoupím,” doplnil.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme