Josefina Bakošová: V Česku stále vládne strach vybočovat a neplatí to jen o módě

4. listopadu 2021·Zprávy·Redakce

Módní návrhářka a influencerka Josefina Bakošová. (Foto: Frekvence 1)

Hostem dalšího dílu podcastu Mezi čtyřma očima je módní návrhářka a influencerka Josefína Bakošová.

Vystudovala grafický design a scénografii, o módu se nikdy nezajímala a nemyslela si, že by se jí chtěla zabývat. Přesto je dnes úspěšnou návrhářkou, která je známá i jako půlka dua Ester a Josefína.

Výběru svého oblečení příliš času nevěnuje a návrhářské kousky nenosí, přesto ale ví, co by v šatníku, nemělo chybět: Člověk by měl mít aspoň troje, čtvery kalhoty různých střihů.“ Základem pro její šatník je i bílé tričko a bílá košile. Nejdůležitější ale je, aby se člověk v tom, co nosí, cítil dobře.

Kolekce, které vytváří, jsou prý odrazem jí samé a toho, co prožívá. Trendy se svazovat nenechává. Snaží se přicházet s novými střihy, ale jinak se drží svých oblíbených kousků, jako jsou kabáty, šaty nebo košilové šaty. Ráda se inspiruje v zahraničí, kde jsou podle ní ženy ve výběru svého oblečení svobodnější a nevadí jim vybočovat z řady. Ony prostě nepřemýšlí o tom, že budou moc viditelný a lidi na ně budou koukat.“ V Česku ale podle ní tento strach ještě přetrvává, ale jedním dechem dodává, že i to se zlepšuje.

Celý rozhovor si pusťte v aplikaci nebo na webu YouRadio Talk.

Autor: Anna Kociánová

Zprávy - další články

Doporučujeme