Kapela U2 přijala pozvání prezidenta Zelenskyjho a přijela do Kyjeva. Zahrála i v metru

9. května 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Kapela U2 na Ukrajině. (Foto: se souhlasem U2)

Irská rocková skupina U2 vyrazila na válkou sužovanou Ukrajinu, kde zahrála lidem v kyjevském metru. Do metropole je pozval sám prezident Volodymyr Zelenskyj. Hudebníci tak chtěli Ukrajinu v těžkých časech podpořit. Informovala o tom kapela na svém twitteru.

Prezident Zelenskyj nás pozval, abychom vystoupili v Kyjevě jako projev solidarity s ukrajinským lidem, a tak jsme to udělali,” napsal frontman kapely Bono a kytarista The Edge na twitter v neděli ráno. Videa z koncertu se pak objevila na sociálních sítích.

V metru se pak rozezněly hity jako With or Without You, Desire nebo Sunday Bloody Sunday. Koncertu přihlížel malý dav fanoušků, včetně ukrajinských vojáků.

Píseň Stand By Me od Bena E. Kinga si s Bonem zazpíval i jeden ukrajinský zpěvák Taras Topolja, který je frontmanem populární kapely Antytila. Všichni členové se po vypuknutí ruské invaze přidali k ukrajinské armádě. Lidé na Ukrajině nebojují jen za vaši svobodu, bojují za nás všechny, kteří milujeme svobodu. Modlíme se, abyste si brzy užili trochu toho míru,” řekl při vystoupení frontman U2.

Co na to Jan Kraus? 

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme