Miminko skončilo na skládce. Nezletilá dívka ho po porodu hodila do popelnice

21. června 2022·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Z takového případu se zvedne žaludek i zkušeným kriminalistům. Nezletilá dívka porodila tajně dítě a ze strachu, že se o něj nedokáže postarat, ho hodila do popelnice. Tím ho odsoudila k smrti. Když ji dostihly výčitky svědomí, bylo už pozdě a miminko skončilo na skládce, kde ho policie hledá v odpadcích...už týden! Informoval o tom deník Blesk.

Dívce bylo patnáct a po utajeném porodu dostala strach, že se o novorozeně nebude umět postarat. Proto zvolila to nejhorší možné řešení. Vyhodila své dítě do popelnice.

Po nějaké době ji patrně dostihly výčitky svědomí a šla na policii s tím, že řekne, co provedla. Bylo ale bohužel příliš pozdě a tělíčko skončilo na skládce. Tam ho policisté už týden hledají. Dívce hrozí až deset let za mřížemi. 

Policisté prověřovali od minulého týdne okolnosti možného násilného trestného činu v souvislosti s úmrtím novorozeného dítěte v okrese Frýdek-Místek. Případ si převzali do gesce krajští kriminalisté, kteří předevčírem (v pondělí) obvinili mladistvou dívku z provinění vraždy, uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Na skládku denně dorazí zhruba stovka popelářských aut, která zde vyklopí svůj obsah. Svědek uvedl, že je celá situace velice smutná a místními lidmi tato zpráva velice otřásla. Vzhledem k nezletilosti dívky nebyly uvedeny bližší informace.

Zprávy - další články

Doporučujeme