S Ruskou zmrzlinou je konec. Firma ji přejmenovala na Ukrajinskou, vymezuje se proti válce

2. března 2022·Krize na Ukrajině·Barbora Turková

Ruská zmrzlina se mění (Zdroj: ČTK)

Na válku na Ukrajině reaguje výrobce Prima, který přejmenoval svůj produkt. Z Ruské zmrzliny se stane Ukrajinská zmrzlina. Firma tím chce vyjádřit podporu Ukrajině a vymezit se proti ruské agresi. Společnost to uvedla ve své tiskové zprávě.

Proti ruské agresi se vymezují prakticky všechny společnosti a firmy. Mezi ně patří i Prima, která přejmenuje svoji legendární zmrzlinu. „Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny, kteří žijí v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je,“ řekl Prokop Volf, vedoucí divize Prima.

Společnost uvedla, že se ke změně názvu rozhodla už první den ruské invaze. Na zmrzlinách, které mají ještě původní název, bude název “Ruská” přelepeno na “Podporujeme Ukrajinu”. Změnu uvidí zákazníci během pár dní přímo v obchodech. Věříme, že to čeští zákazníci cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest,“ dodal Volf.

Nový obal s pozměněným vizuálem se bude prodávat od začátku dubna. Zmrzlina se v České republice prodává od roku 1992 a není populární jen v tuzemsku. Podle výrobce si ji zákazníci oblíbili i na Slovensku, v Litvě, Rusku, na Ukrajině nebo v Arménii.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme