Smutný příběh se šťastným koncem. Zelenskyj navštívil Káťu, která málem nepřežila, když chránila svého brášku

19. března 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Volodymyr Zelenskyj (Foto: ČTK)

Tady musela zasáhnout vyšší moc. Neuvěřitelnou odvahu projevila šestnáctiletá Kateryna Vlasenková, která svým vlastním tělem kryla svého osmiletého brášku, když do nich při útěku z Kyjeva začali střílet ruští vojáci. Ačkoliv ji zasáhlo nespočet kulek, přežila. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj jí do nemocnice přinesl puget. Káťu jeho návštěva dojala. Informoval o tom deník Blesk.

Když se Káťina rodina rozhodla utéct z Kyjeva, údajně je ruští vojáci ujistili, že je to momentálně bezpečné. Ovšem při odjezdu do nich začali vojáci z jiného pluku střílet. Káťa svým tělem kryla svého mladšího brášku, kterému tak zachránila život. Sama schytala nespočet kulek do různých částí těla.

“Kulky jí prošly zády, žebry, plícemi i nohama,” uvedla Taťána, máma mladé hrdinky. “Byla nejvíc raněná, protože vlastním tělem kryla svého malého brášku,” dodala ještě. “Pamatuju si, jak mi kulka prošla kolenem, pak jsem ztratila vědomí,” prozradila Kateryna reportérovi z televize NBC. Její rodiče si mysleli, že je jejich dcera mrtvá, zatímco osmiletý brácha vylezl z auta a začal na ruské vojáky křičet.

Celá rodina byla převezena do kyjevské nemocnice na jednotku intenzivní péče. Je to opravdový zázrak, že Káťa přežila. O této události se doslechl i ukrajinský prezident a rozhodl se hrdinku podpořit. Volodymyr Zelenskyj celou rodinu navštívil v nemocnici a Kátě přinesl obří kytici, čímž jí samozřejmě rozplakal dojetím. “Na TikToku vás všichni podporují,” prozradila nakonec prezidentovi s úsměvem. “Takže okupujeme TikTok?” ptal se Zelenskyj. “Nemluví se tam o ničem jiném, než o vás,” dodala Káťa.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme