Arnold Schwarzenegger promluvil k ruským vojákům, k Putinovi a řekl, kdo jsou jeho noví hrdinové

18. března 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Arnold Schwarzenegger (Foto: Profimedia)

Herec, bývalý kulturista a současný kalifornský guvernér sdílel na svých sociálních sítích několika minutový projev, kde hovoří mimo jiné k ruským vojákům a vypráví jim o tom, jak se jeho otec vrátil z druhé světové války naprosto zlomený. Dále prozradil, jaký obdiv chová k Rusům, kdo jsou jeho noví hrdinové a nezapomněl ani poslat vzkaz samotnému Putinovi.

Na začátku svého projevu, který emočně zamával s nejedním divákem, mluví o svém životním vzoru, Juriji Petrovičovi Vlasovovi, který ho uchvátil v jedno čtrnácti letech. Tento sportovec ruského původu jako první muž na světě zvedl nad hlavu 200 kilogramů. Když si malý Arny dal jeho fotku k posteli, jeho otec po něm chtěl, aby ji dal pryč. Rusy nesnášel, protože během 2. světové války bojoval na straně Německa a Rusové pro něj byli automaticky nepřátelé a špatní lidé. Budoucí guvernér Kalifornie ale odmítl dát fotografii pryč.

Od té doby prý vždy obdivoval Rusy a jejich sílu a náturu. Proto se rozhodl promluvit právě k ruským vojákům. “Když můj otec přijel do Leningradu, byl zcela naplněn lží své vlády. A když Leningrad upouštěl, byl zlomený, fyzicky i mentálně, řekl a ruským vojákům ještě vzkázal: “Nechci, abyste byli zlomení jako můj otec.” Schwarzenegger oslovil i ruského prezidenta Vladimira Putina: “Vy jste začal tuto válku. Vy vedete tuto válku. Vy můžete tuto válku zastavit.”

Ke konci svého projevu pak zmínil nedílnou součást boje za mír a spravedlnost, ruské obyvatele, kteří se rozhodli proti válce na Ukrajině protestovat. “Zatýkají vás, vězní, bijí. Vy jste mí noví hrdinové. Máte sílu Jurije Vlasova. Máte skutečné ruské srdce.” Dodal také, že svět o jejich statečnosti ví.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme