Soudci nadzvedla mandle nezodpovědná matka, která utekla se zraněným synem z místa nehody

17. února 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Soudce Michal Kabelík se rozčílil kvůli počínání ženy z Brna, která se se svým pětiletým synem snažila přeběhnou frekventovanou čtyřproudovou silnici. Během toho syn vběhl pod jedno z projíždějících aut. Navzdory tomu, že měl zlomenou nohu, ho jeho matka popadla a utíkala s ním pryč, místo toho, aby počkala na přivolanou záchranku. Bála se totiž, že se to dozví otec dítěte, se kterým údajně nemá dobré vztahy. Informace přinesl web Novinky.cz.

Přestože byly poblíž dva přechody, dala žena v lednu loňského roku přednost nebezpečnému přeběhnutí frekventované silnice i se svým pětiletým synem. Ačkoliv první dva pruhy přeběhli bez újmy, v druhém směru už takové štěstí neměli. Syn vběhl přímo pod auto. Řidič naštěstí stihnul strhnout volant a tak narazil do chlapce bokem auta. 

“Kluk ležel na zemi, plakal, řidič za mnou hned volal záchranku. Matka s dítětem si sedly k němu do auta, jenže ona se najednou zvedla a i s dítětem odešla. Volal jsem, ať nikam nechodí, ještě jsem stačil zavolat na nějakého pána na chodníku, ať je sleduje, ať víme, kam poslat záchranku, nechal se slyšet řidič auta.

Matka se snažila obhájit své počínání tím, že se synem spěchala na záchod, jelikož se mu chtělo na velkou. Také dodala, že byl syn zrovna pět dní u svého otce, který ho prý nenechal na záchod dojít. Soudce Michal Kabelík pak připomněl, že s ženou už měl před časem co do činění, neboť ji odsoudil za křivé obvinění bývalého partnera ze sexuálního zneužívání jejich syna.

Kluka srazilo auto, ona si ani nevšimla, že mu přejelo nohu. A zajímá ji co? Že jí to otec vyčte. Prchá se zraněným děckem, o kterém netuší, jestli nemá vnitřní zranění. Matku zajímalo jen to, jak se rychle dostat pryč, kdy by zas asi mohla pomlouvat otce nebo co. Jednalo se evidentně o její vinu,” rozčílil se soudce. Matka ve své závěrečné řeči jen řekl, že jí nic nenapadá.

Brněnský soud potrestal matku za ublížení na zdraví z nedbalosti  obecně prospěšnými pracemi.

Zprávy - další články

Doporučujeme