Ukrajinský vyjednavač byl zastřelen. Obvinili ho ze zrady

6. března 2022·Krize na Ukrajině·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shuttertsock)

Během vyjednávání v běloruském městě Homelu se údajně přišlo na to, že jeden z ukrajinských vyjednavačů Denis Kirejev je zrádce. Ukrajinská bezpečnostní služba ho zastřelila. Informace uvedl server ZN.UA. Jejich zdroj potvrdil, že je Kirejev už mrtvý.

Jedním z členů ukrajinské vyjednávací delegace byl Denis Kirejev a spolu s ostatními se účastnil vyjednávání ve městě Homel v Bělorusku. Po zjištění, že se ovšem jedná o zrádce, ho SBU údajně zastřelila. Zdroj z vysokých politických kruhů uvedl, že SBU měla důkazy, že se Kirejev zrady dopustil. Šlo převážně o nahrávky telefonních hovorů.

Server ZN.UA uvedl, že údajný zrádce měl volný přístup do kanceláře Ivana Bakanova, který je předsedou SBU a zároveň Kirilla Budanova, náčelníka hlavní správy rozvědky ukrajinského ministerstva obrany. “Během zatýkání Bezpečnostní služba Ukrajiny zastřelila člena ukrajinské vyjednávací delegace Denise Kirejeva. Byl podezřelý z velezrady,” napsal ukrajinský poslanec Oleksij Honcharenko.

Na posledním jednání ukrajinská strana navrhla, aby byly vytvořeny 30kilometrové bezkonfliktní zóny kolem jaderných elektráren. Tento návrh Rusko zatím nepotvrdilo a ruský diktátor Vladimir Putin opět odmítl přímé jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskym.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme