Zahraniční zpravodaj CNN výrokem na sociální síti vyvolal rozruch: Dnešní svět potřebuje Hitlera, napsal

18. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Vyjadřování na sociálních sítích se řeší denně. Zejména v případě zpravodajců velkých televizních společností a zpravodajských agentur. O pořádný rozruch se postaral externí zpravodaj CNN Adeel Raja, který minulou neděli zveřejnil na Twitteru příspěvěk, který ho nakonec stál i místo. Napsal: Dnešní svět potřebuje Hitlera. Informoval o tom Newsweek.

Dění v Pákistánu je aktuálně hodně komentované téma. Zahraniční zpravodaj CNN rozpoutal vášnivé reakce na sociální síti. Adeel Raja, který podle informací zahraničních médií stojí v izraelsko-palestinském konfliktu na straně Palestinců, tweetnul, že Dnešní svět potřebuje Hitlera.” Status sice na internetu visel pouhé dvě hodiny, ale znáte to. Co se jednou objeví na síti, to už tam zůstane “navždy”.

Dokonce později tweetnul,  že ho tak velká pozornost těší. Jsem rád, že jediný tweet přispěl k tomu, aby palestinká věc vyšla na světlo, napsal Adeel a rýpl si tak do západních zemí a jejich svobody projevu. Následně jeden z uživatelů zjistil, že muž je novinář na volné noze, který na sociální síti LinkedIn uvádí, že pracuje prop zpravodajskou stanici CNN.

Došlo i na vyjádření samotné stanice. Nětuším o koho jde. ale prověřujeme to, řekl v neděli mluvči CNN Matt Dornic. Přesto na jejich serveru je přibližně 53 článků, pod kterými je tento kontroverzní novinář podepsán.Adeel Raja nikdy nebyl zaměstnancem CNN. Na volné noze přispíval k získávání zpráv z Islámábádu. Nicméně ve světě jeho odporných vyjádření nebude již v budoucnu jakkoli ce CNN spolupracovat,” informoval později server CNN  v tiskové zprávě.

Nebylo to poprvé, co se Raja takovým způsobem na sociálních sítích vyjádřil. Během fotbalového mistrovství světa v roce 2014 napsal: Jediný důvod, proč fandím Německu ve finále – Hitler byl Němec a s Židy to udělal dobře.” V roce 2016 pak získal pákistánskou novinářskou cenu Aghi za investigativní žurnalistiku.

Zprávy - další články

Doporučujeme