Zdeněk Hřib: Magistrát se snaží informovat obyvatele i o očkování, bojujeme tím proti hoaxům

6. března 2021·Zprávy·Redakce

Primátor hlavního města Praha-Zdeněk Hřib. (Foto: Frekvence 1)

V platnosti jsou přísnější opatření proti šíření covidu-19. Lidé až na výjimky nemají opouštět okres, ve kterém bydlí. Za prací nebo lékařem jezdit můžou. A co dělá Magistrát metropole pro občany v čase koronaviru? I na to se ptala v Pressklubu moderátorka Bára Nesvadbová primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba.

Ve společnosti kvůli covidu-19 roste výskyt depresivních a úzkostných stavů. Podle primátora je situace vážná, lidé jsou  unavení a zklamaní. “Všichni by si přáli, abychom se mohli vrátit do klidného a svobodného režimu fungování. Virus se teď chová jinak, je agresivnější, proto je nutné vrátit se k tomu,  jak jsme se chovali na jaře,” řekl Zdeněk Hřib.

Pomáhají jak jen můžou

Primátor pomáhal také v jedné z pražských nemocnic jako dobrovolník. “Chtěl jsem motivovat lidi, aby se zapojili do podobných aktivit. Pokud chtějí, mohou kontaktovat Červený kříž.” Magistrát se snaží klást i důraz na digitalizaci. “Například přispíváme školám na počítače, aby se děti mohli zapojit do online výuky, teď je to znovu aktuální. Máme také webové stránky, kde jsou lidem k dispozici informace o očkování,” dodal.

Zprávy - další články

Doporučujeme