Běh pro nedonošené děti: O víkendu můžete závodit o poháry Špotákové, Dvořáka a Šebrleho!

19. dubna 2017·Články·Redakce

V sobotu 22.  dubna se bude konat tradiční běžecký závod v přírodě v těsném okolí hlavního města Prahy. Tato akce podporuje nejen pohybovou aktivitu zejména dětí a mládeže, ale v rámci spolupráce s porodnicí „U Apolináře“ jsou mezi závodníky zařazeny i děti, které měly při porodu někdy až extrémně nízkou tělesnou hmotnost. Celý výtěžek akce bude proto věnován Perinatologickému centru pro nedonošené děti z porodnice „U Apolináře“.

Na loukách mezi Všedobrovicemi a Štiřínem se bude závodit především pro dobrou věc, ale ceny jsou i tak hodnotné. Na 7. ročníku MCC Kros Štiřín se totiž bude závodit o poháry nejlepších atletů světa Barbory Špotákové, Tomáše Dvořáka a Rormana Šebrleho.

“Tradičně jsou patrony našeho závodu olympijští medailisté. Vyjednáváme i s dalšími osobnostmi světového sportu, ale letos se vše poněkud komplikuje jejich dubnovou přípravou v teple na Olympijské hry v Rio de Janeiru. Ale jako vždy jistě bude nějaké překvapení,” uvedl ředitel závodu MCC Kros Štiřín, doc. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

“Závod je organizován sice NE výhradně, ale zejména pro děti. Chceme děti a mládež motivovat k pohybu a ještě k tomu v přírodě na zdravém vzduchu. A letos jsme se poprvé rozhodli, že finanční prostředky startovného všech závodníků budou věnovány CENTRU PÉČE O PŘEDČASNĚ NAROZENÉ DĚTI v porodnici „U Apolináře“, stane se tak prostřednictvím Nadačního fondu VITA et FUTURA. Sbírka bude ale otevřena všem divákům a doprovodu závodníků,” dodal Pařízek.

Podrobné informace o akci najdete na stránkách www.kros-stirin.cz. Možnost registrace je i na místě konání akce. Startovné pro děti je 50 Kč, dospělí si zaplatí 70 Kč.

Články - další články

Doporučujeme