13. komnata Britney Spears: Zpěvačka řekla pravdu o strašných časech pod kontrolou otce

30. srpna 2022·Celebrity·Redakce

Britney Spears. (Foto: ČTK)

Dokážete si představit, že by někdo rozhodoval celých 14 let vašeho dospělého života o všem, co smíte a nesmíte? Přesně to prožila americká zpěvačka Britney Spears. Dle rozhodnutí soudu byl jejím opatrovníkem zpěvaččin otec Jamie Spears. Britney se nyní rozhodla promluvit o tom, jak strašné to bylo. Informoval o tom web TMZ.com.

Když byla Britney Spears v roce 2008 dvakrát přijata do nemocnice na základě jejího psychického stavu, kdy měla trpět duševními problémy, požádal její otec o kontrolu nad jejím životem. Chtěl tím prý dceři zabránit dělat nerozvážná rozhodnutí. Zpěvačka tak musela žít pod dohledem opatrovníka celých 14 let.

V listopadu roku 2021 bylo konečně opatrovnictví zrušeno a Britney tak mohla nakládat se svým majetkem, který činí kolem 60 milionů dolarů, mohla se vdát, může se vídat s kým chce a dělat, co chce, zároveň se může rozhodnout otěhotnět. Nic z toho po celou dobu, co nad ní měl kontrolu její otec, nemohla.

Nyní se rozhodla zveřejnit na YouTube video, kde chtěla říct celou pravdu o tom, jak celé tohle temné období probíhalo. Později se nejspíš zalekla a video dala jako neveřejné, nicméně zahraniční portál TMZ stihl zachytit, co na videu zpěvačka říká.

Celé opatrovnictví ve videu označila za “čisté zneužívání”. Byla například násilím držena na nosítkách, když ji paparazzi a helikoptéra fotili a natáčeli při jejím převozu na psychiatrii. Po celou dobu si připadala jako robot, kterého neustále dopují prášky a který nesmí bez souhlasu svého opatrovníka téměř nic. Její otec měl kontrolu nad tím, co jedla, s kým se stýkala, kam chodila…

Odvahu převzít věci do vlastních rukou měla Britney podle svých slov až v rozmezí let 2019 a 2020, kdy se plně rozjelo hnutí #FreeBritney, do nějž se zapojovali fanoušci i celebrity po celém světě. V roce 2021 prohlásila soudkyně Brenda Penny: Opatrovnictví nad osobou a majetkem Britney Spears je tímto ukončeno, a Britney se stala konečně svobodnou. Vypadá to, že si nový život naplno užívá se svým manželem.

Celebrity - další články

Doporučujeme