Belatrix, Srdcová královna i Margaret. Helena Bonham Carter dokáže zahrát princeznu i vražedkyni

29. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Extravagantní dáma Helena Bonham Carter oslavila tento týden 55. narozeniny. V hereckém světě je považována za velkého chameleona, protože dokáže zahrát snad jakoukoliv postavu. V osobním životě ale už tolik štěstí nemá.

Anglická herečka se narodila v Londýně do rodiny, která s herectvím neměla nic společného. Ani ona sama k němu moc netíhla a nevystudovala proto žádnou hereckou školu. To jí ale nezabránilo ve skvělé kariéře. V šestnácti letech si střihla svůj debut v reklamě, ale do světa filmu prorazila až díky snímku Pokoj s vyhlídkou. Její temperament, odhodlání, talent a schopnost vžít se naplno do každé role jí přinesly několik nominací na Zlatý Glóbus, Oscara, ceny Emmy i BAFTA.

Fanoušci si ji zamilovali jako sadistickou čarodějku Belatrix z dílů o kouzelníkovi Harrym Potterovi, zlou Srdcovou královnu v Alence v říši divů či snímků od Tima Burtona – Mrtvá nevěsta či Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street. Právě se známým filmařem a scénáristou herečka žila. “Jeho filmy pro mě byly další rozměr mé práce. Hlavně ty zlé a hrůzné role se mi zamlouvaly. Člověk se v nich vykřičel a odreagoval, díky nim zmizely všechny mé frustrace,” popsala herečka v minulosti pro server novinky.cz. S Burtonem má dvě děti, ale vztah se v roce 2014 rozpadl.

V posledních měsících na sebe výrazně upozornila jako princezna Margaret v oblíbeném seriálu Koruna. Právě historická dramata, jako třeba Královská řeč, jí v minulosti přinesla největší ocenění. Samotná sestra královny Alžběty II. jí je velmi blízká. Helena je pravnučkou bývalého britského premiéra H.H. Asqzutga a mezi její příbuzné patří i členové různých šlechtických rodů. Herečka dokonce získala Řád britského impéria, který jí udělila Alžběta II.

Celebrity - další články

Doporučujeme