Demi Lovato je »oni«. Po přiznání nebinární identity se dočkala chvály i kritiky

27. května 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Demi Lovato je nebinární. Foto: Shutterstock

Americká zpěvačka Demi Lovato (28) před týdnem oznámila, že je nebinární. V anglickém jazyce přestala používat ženská zájmena a požádala veřejnost, aby ji oslovovali neutrálním "they", tedy oni. Po vyjádření se na ni z mnoha stran snesla kritika, mnoho fanoušků i kolegů z řad celebrit ji ale podpořilo. "Je to důležitý krok, upozornila na LGBT+ problematiku," pochvalují si. 

Demi Lovato se stala mezinárodní hvězdou již v době svého dospívání. Během svého života čelila mnoha trápením – sexuálnímu násilí, závislostem i psychickým problémům. V současnosti je ale střízlivá a podle svých slov se jí vede čím dál lépe.

V rámci své cesty za sebepoznáním a snahou se vyléčit se v uplynulých letech hodně věnovala introspekci. Práce na sobě samé ji pak dovedla k poznání, že je nebinární, tedy že se necítí ani jako žena, ani jako muž.

“Každý den, když se probudíme, dostaneme novou příležitost a šanci být tím, kým si přejeme být. Strávila jsem většinu svého života dospíváním před vámi všemi… viděli jste to dobré, to špatné i všechno mezi tím,” napsala před týdnem na sociální sítě a pokračovala: “Jsem hrdá, že vám můžu oznámit, že se identifikuji jako nebinární a oficiálně si od teď měním zájmena na oni.”

“Tím, že s vámi tohle sdílím, se dostávám na další úroveň zranitelnosti. Dělám to pro všechny tam venku, kteří svým blízkým nemohou oznámit, s kým skutečně jsou. Prosím, žijte dál svou pravdu a vězte, že vám posílám spoustu lásky,” vzkázala fanouškům.

View this post on Instagram

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

Přiznání si přitáhlo značnou pozornost a kromě fanoušků na něj zareagovaly i celebrity. Slavný moderátor Piers Morgan například žertoval, že se identifikuje jako “otravná celebrita toužící po pozornosti” a rozhlasový hlasatel Matt Siegal zase komentoval, že jde o “problematickou ženu” a “je proti téhle binární věci”.

Vedle kritiky ale Lovato zavalila i vlna podpory. “Je to důležité hned na několika úrovních,” hodnotí fanoušci. “Je skvělé vidět Demi Lovato oznámit, že je nebinární. V době, kdy jsem začal přemýšlet o pohlaví, by pro mě oni a Sam Smith jako otevřeně nebinární znamenali hrozně moc. Pro dnešní děti to bude hrozně důležité,” chválí si například jeden fanoušek na sociálních sítích.

Celebrity - další články

Doporučujeme