Buckinghamský palác mu není dost dobrý! Karel III. nechce žít na místě, kde bydlela jeho matka

1. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Karel III. (Foto: Profimedia)

V posledních letech života vyměnila královna Alžběta (†96) Buckinghamský palác za hrad Windsor. A její syn, král Karel III. rozhodně není ten, co by do nového bydlení nějak extra spěchal. Informaci uvedl web Sunday Times.

Rekonstrukce Buckinghamského paláce se potáhne ještě určitě zhruba pět let. Ani pak není jisté, že se král Karel III. do nového domova s manželkou Camillou nastěhuje. To mu ale zřejmě moc nevadí. „Není fanouškem »velkého domu«. Nevidí ho jako domov pro moderní svět. Údržba je finančně i ekologicky neudržitelná,“ uvedl zdroj listu Sunday Times.

Zatím bude Karel bydlet v Clarence House. V domě vyrůstal, pak se tam přesunula jeho babička, ovdovělá královna matka Alžběta (†101). Po její smrti v roce 2002 se do domů opět vrátil v tu dobu ještě princ Charles. V paláci budou i nadále fungovat královští úředníci, on sám tam bude chodit jako do práce. Ze svého současného bydlení to bude mít asi půl kilometru.

Kromě toho bude jezdit úřadovat i na hrad Windsor, pro víkendy a prázdniny bude mít král k dispozici jiná sídla a zámky. Rezidenci Clarence House si ve 20. letech nechal postavit budoucí král Vilém IV. a bydlel tam za své vlády v letech 1830-1837. Až jeho následnice královna Viktorie se přestěhovala do Buckinghamského paláce.

Celebrity - další články

Doporučujeme