Český lev: Na nejlepší ženskou hlavní roli je nominováno pět hereček. Podívejte se, kdo o sošku letos zabojuje

5. března 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herečka Jana Plodková. (Foto: Instagram janaplodkova)

Údálost prestižního českého ocenění Český lev se uskuteční v sobotu 6. března. Na nejlepší herečku v hlavní roli bylo nominováno pět hereček: Jana Plodková, Anna Geislerová, Jenovéfa Boková, Magdaléna Borová a Tereza Těžká. Která z nich si nakonec sošku odnese? Dá se předpokládat, že v této kategorii to bude velmi těsný a napínavý souboj. Předávání cen se letos uskuteční za přísných hygienických podmínek.

První nominovanou je Jana Plodková za hlavní roli ve filmu Bábovky. Ta zde hrála po boku herce Marka Taclíka prostitutku Lindu. “Je to prostitutka na vyšší úrovni a postupem času zjišťuje, že současná práce a současný způsob života nejsou tím, čím byly,” uvedla Plodková pro eXtra.cz.  Také ve filmu musela hrát i intimnější scény, které pro ni nebyly úplně lehké.

Nejvíce obsazovanou herečkou aktuálně je bezpochyby Anna Geislerová. Veřejnost dostala svou hlavní rolí v mini sérii Božena, kterou Česká televize uvedla na začátku roku. Nyní je nominovaná za roli Olgy Havlové ve filmu Havel. “Má v sobě takový hezký kontrast. Je to obyčejná holka ze Žižkova. Byla ostrá, rázná, praktická, a přesto působila jako královna, jako noblesní aristokratka, krásná, důstojná žena,” řekla herečka pro eXtra.cz.

Za hlavní roli v třídilném resiálu Herec byla nominovaná herečka Jenovéfa Boková. Film se zaměřil na padesátá léta v komunistickém Československu. Za roli Marie je nominovaná Magdaléna Borová, která si zahrála ve filmu Krajina ve stínu. Snímek režíroval držitel několika Českých lvů Bohdan Sláma.

Poslední nominovanou je Tereza Těžká, která si zahrála v dokumentu Víta Klusáka – V síti. Jako dvanáctiletá dívka čelila sexuálním predátorům v on-line světě.

Předávání cen proběhne za přísných hygienických podmínek

Předávání prestižního ocenění Český lev nebude přístupné veřejnosti. Na akci se objeví pouze nominovaní umělci a předávající. Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) věnuje speciální pozornost protiepidemickým opatřením. Samozřejmostí je tak testování všech zúčastněných na covid-19.

Naší snahou je zajistit zejména bezpečný průběh pro všechny zúčastněné, dodala výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská. Letos je tak udílení cen koncipováno čistě jako televizní pořad a proběhne pouze v přímém přenosu na ČT1 bez dalších doprovodných akcí.

Celebrity - další články

Doporučujeme