Charles se králem nestane, korunu rovnou předá Williamovi, myslí si důvěrník princezny Diany

24. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ William s manželkou Kate Middleton. (Foto: Shutterstock)

Bývalý důvěrník princezny Diany Stewart Pearce si nemyslí, že by se Charles stal králem. Prý nestojí o stres a tlak, který by na něj jako na krále byl vyvíjen. Korunu by přenechal svému synovi Williamovi, kterého členové rodiny připravují na vládnutí už od dětství. Informoval o tom deník Daily Star.

Stewart Pearce, který byl důvěrníkem Williamovy matky a Charlesovy manželky, princezny Diany si myslí, že na Charlese je vládnutí moc náročné. “Charles možná přepíše zákon a svou povinnost přenechá synovi. Po odchodu královny se tak nejspíš změní celá podstata monarchie,“ sdělil deník Daily Star.

View this post on Instagram

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Koruny by se tak ujal William, kterého na tento úkol členové britské královské rodiny připravují už od jeho jedenácti let. Williamova role je po loňském odchodu Harryho a Meghan z královské rodiny ještě významnější. To je ostatně pro prince hnacím motorem. “Podpora dědictví a tradic je ikonický status, na který se může britský lid odvolávat. Její Veličenstvo bylo tímto ikonické už více než 70 let,” říká důvěrník.

Jestliže by se Charles pro tento krok opravdu rozhodl, musel by zasáhnout parlament. Zákon totiž říká, že po smrti královny by se Charles automaticky stal králem a nelze trůn jen tak předat Williamovi. Dědickou linii řídí a může měnit jen a pouze parlament. Kvůli tomu se spekuluje i o tom, že Charles bude chvilku vládnout, a pak si najde důvod, aby abdikoval.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

 

Celebrity - další články

Doporučujeme