Dádě Patrasové hrozí až 3 roky za mřížemi. Policie potvrdila řízení pod vlivem

23. ledna 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Královna dětských srdcí Dagmar Patrasová (62) má od minulého měsíce pořádný malér. Herečka totiž na jedno ze svých představení jela silně opilá a nabourala při tom do jiného vozu. Informaci o tom, že proti Patrasové bude zahájeno trestní řízení, nyní potvrdila i policie. 

K nehodě došlo na pražských Vinohradech, když Dáda jela svým vozem do divadla Hybernia hrát Sněhovou královnu. Řidičem druhého vozu byl shodou okolností mezinárodně hledaný Ukrajinec, to však herečce v jejím případě nijak nepomohlo. Krevní testy potvrdily, že řídila silně opilá.

“Odborným vyhodnocením byla v krvi zjištěna hodnota nepatrně přesahující dvě promile,” řekl deníku Aha! policejní mluvčí Tomáš Hulan. Proti herečce má být tedy zahájeno trestní řízení. To znamená, že jí nyní hrozí až tři roky odnětí svobody a zákaz řízení až na dva roky.

Patrasová přitom nejprve požití alkoholu zcela zapírala, pak se snažila svést pozitivní testy na zbytkový alkohol z popíjení předchozího dne. To by však odpovídalo mnohem nižším hodnotám. Otevřela jsem víno. A přiznám se, že jsem pila hodně,” přiznala nakonec serveru Expres, když fakta pomalu začínala prosakovat na veřejnost.

Kvůli alkoholu nakonec přišla i o angažmá ve Sněhové královně. Produkci totiž pochopitelně vadilo, že takto opilá jela právě na představení a kdyby nehavarovala, chystala se v tomto stavu hrát.

“Dohodli jsme se jako producenti, že ve zbylých představeních, která máme do konce února odehrát, paní Patrasová hrát nebude. Termíny pokryjí její alternace. Jak to bude dál, zatím nevíme,” uvedla na konci roku 2018 pro Blesk.cz Lenka Pixová z firmy Pixa, která Sněhovou královnu produkuje.

Celebrity - další články

Doporučujeme