Evropa je oproti Srí Lance ustrašená. Nikdo nic neví a všichni se obáváme, co bude, řekla Bára Nesvadbová

2. května 2019·Celebrity·Karolína Stránská

Do pořadu Host zavítala spisovatelka Bára Nesvadbová. Nedávno vyrazila se svou dcerou na dovolenou na Srí Lanku, kde se nedávno odehrál teroristický útok. I o tomto zážitku v pořadu vyprávěla.

“Pochopitelně jsem ráda, že jsem doma, ale já miluji svou zemi a vždy se sem ráda vracím. Vzhledem ke spolupráci s UNICEF jsem navštívila spoustu zemí, nedávno jsem byla na misi ve Rwandě, takže nějakou zkušenost s prožitým terorem a lidmi, kteří jsou po genocidě, za sebou mám. Je ale něco jiného, když jedete s 16letou dcerou na dovolenou. Srí Lanku mám moc ráda, žijí tam čtyři náboženství na jednom malém místě a všichni se mají nesmírně rádi a ctí se. Po Evropě, která je ustrašená a věčně se něčeho bojí, je Srí Lanka jiným krajem,” popsala spisovatelka svou zkušenost s cestováním.

Tři dny poté, co s dcerou Bibi projela několik památek, došlo k teroristickému útoku. Pro Nesvadbovou to bylo poučení, že nikdo není prorokem a nemůže odhadnout, k čemu dojde. Když se vzbudili po cestě, i hned jim bylo doporučeno, aby napsali domů rodině a známým, dokud fungují sítě. “Nejsme poseroutky, po útoku jsme se jely podívat do měst. Země se ale během několika hodin nesmírně změnila, vše se kontrolovalo. Nastal konec poklidného žití. V zemi potažené suknem se moc dovolenkovat nedá. Je to až neuctivé. Obětí bylo strašně moc a útoky byly nesmírně promyšlené. Jedná se o krystalické zlo.”

Poslechněte si celý rozhovor zde.

Celebrity - další články

Doporučujeme