Herečka Ellen Page oznámila, že je transgender. Říkejte mi Elliot, vzkazuje fanouškům

2. prosince 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Ellen Page je nyní Elliot. Foto: Shutterstock

Tohle zřejmě čekal jen málokdo. Hvězda filmů Počátek nebo Juno, kanadská herečka Ellen Page (33) oznámila, že je transgender. Novinku uvedla na svém Instagramu a zveřejnila, že nyní používá jméno Elliot. 

Herečka Ellen Page je nyní pro fanoušky již minulostí. Slavná Kanaďanka veřejně oznámila, že je transgender a že je ve skutečnosti mužem.“Ahoj přátelé, chci vám sdělit, že jsem trans, má zájmena jsou on/oni a moje jméno je Elliot,”objevilo se nečekaně na hereččině oficiálním Instagramu 1. prosince.

“Cítím neuvěřitelnou vděčnost za ty úžasné lidi, kteří mě na mé cestě podporovali,” pokračoval Elliot. “Nemůžu ani vyjádřit, jak úžasný je to pocit mít se konečně natolik rád, abych byl svým autentickým já,”uvedl herec a poděkoval všem z trans komunity za jejich inspiraci a podporu. “Nabídnu cokoli bude v mých silách, abych vás podpořil a abychom docílili více milující a rovnoprávné společnosti,” napsal ve vyjádření.

Statistiky hovoří neúprosně

Page také uvedl, že ačkoli je za tento moment šťastný, sužují ho i obavy. Statistiky totiž hovoří neúprosně. 40 % dospělých transgender osob se někdy ve svém životě pokusí o sebevraždu. Page rovněž zmínil, že výjimkou nejsou ani násilné trestné činy, z nichž některé končí vraždou.

“Miluji to, že jsem trans. A miluji to, že jsem queer. Mám se rád a naplno přijímám, kdo jsem. Čím víc sním, tím větší je mé srdce a tím lépe se mi daří. Všem trans lidem, kteří bojují s obtěžováním, sebepohrdáním, týráním a hrozbami násilí každý den: Vím o vás, miluji vás a udělám všechno, co je v mých silách, aby byl tenhle svět lepší místo,” vzkázal Page všem z trans komunity.

Zdroj: ČSFD, Shutterstock

Celebrity - další články

Doporučujeme