Hilary Duff sdílela radu pro novopečené matky: Myslete hlavně na sebe!

11. prosince 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Mateřství dokáže obrátit život vzhůru nohama úplně každému. Stres z náročné nové role se nevyhnul ani herečce Hilary Duff (32), která je nyní matkou sedmiletého Lucy a roční dcery Banks. A jaká je její rada pro ženy, které právě vstoupily do mateřství? Důležité je podle ní myslet sama na sebe. 

Americká herečka Hilary Duff rozjela svou kariéru již jako teenager. Zřejmě nejvíce ji proslavila hlavní role v seriálu Lizzie McGuire z počátku nového tisíciletí, další významné role na sebe ale nenechaly dlouho čekat. Stejně rychle jako pracovní úspěch pak přišlo i mateřství a Duff ve svých 24 letech přivedla na svět syna Lucu.

“Cítila jsem na svých ramenou tíhu celého světa,” svěřila se v rozhovoru pro server Insider o prvních momentech mateřství. “Když se stanete matkou, najednou nic už není o vás a naopak všechno je o tomhle maličkém, které se prostě snažíte udržet naživu,” popsala zpěvačka své tehdejší dojmy. “Ten tlak je obrovský,” uvedla. Podle dvojnásobné matky způsobil stres i fakt, že byla tehdy tak mladá.

Ani příchod druhého dítěte ale nebyl jednoduchý. Když se narodila Banks, Duff měla velké potíže s kojením a nakonec se rozhodla s ním skončit. “Něco děsivého se mi vznášelo nad hlavou a v srdci,” napsala v březnu na svůj Instagram.

Ve zvládání náročných období jí podle jejích slov pomohlo nezapomínat udělat si čas i sama pro sebe. A právě to by podle ní měla dělat každá matka. Trocha osobního času stráveného čímkoli, co člověk zrovna chce nebo potřebuje dokáže ve výsledku udělat zázraky. Někdy podle ní také pomůže prostě se na chvilku zastavit – a dýchat.

Duff připomíná, že těhotenství a první měsíce s miminkem nejsou náročné jen na psychiku, ale i pro tělo ženy. Podle herečky a zpěvačky je důležité si to uvědomit, a nebát se v případě potřeby požádat okolí o pomoc.

Celebrity - další články

Doporučujeme