Holohlavý Filip Březina ze seriálu Smysl pro tumor. Zbavit se vlasů? Klidně

19. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Seriál Smysl pro tumor. (Foto: Česká televize)

Seriál České televize Smysl pro tumor u diváků boduje. Příběh mladého studenta medicíny, který se sám stane pacientem diváci chválí a tleskají i výkonu představitele hlavní role Filipovi Březinovi. A ten si pro roli nemocného člověka musel nechat oholit svou bujnou kštici.

Upozornil na sebe ve filmu Zlatý podraz, v dramatu Místo zločinu České Budějovice nebo v pohádce Klíč svatého Petra. Ale jakoby ten největší úspěch čekal na Filipa Březinu až díky seriálu Zlatý podraz. V něm exceluje jako student medicíny Filip, který se ale rázem stane sám pacientem. Diváci jsou z celého seriálu i z Filipa nadšení a sledovanost je skvělá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Než se ale stal sebevědomým medikem, kterému do života zasáhne krutá nemoc, musel projít třemi koly castingu. „Paní režisérka Tereza Kopáčová mě nejdřív nechtěla. Prý to bylo tím, že jsem v tu dobu nosil knírek a připadal jsem jí jako sňatkový podvodník,“ svěřil se sympatický herec, ze kterého je nyní lamač dívčích srdcí.

Scénář ho oslovil hned a sám říká, že i když na první pohled působil tragicky, tak ve výsledku je to tragikomedie. Mám rád dramatické věci. Navíc jsem cítil, že je to obrovská výzva. Nikdy jsem nehrál tak rozsáhlou roli a výzvy mám rád,“ říká.

Jednou z nejtěžších tak musela být ta, kde se postava Filipa dozví, že má rakovinu. „Poslední noc před touto klapkou se mi zdál sen, ve kterém stojím v ordinaci a doktor mi oznamuje, že jsem vážně nemocný a že asi umřu. Ráno jsem se probudil přesně s tím pocitem, který jsem tak intenzivně hledal,“ vysvětluje.

Březina prošel velkou změnou, kdy si musel nechat oholit hlavu. I když by to pro někoho znamenalo velký problém, herec s tím byl v pohodě. „Byl to pro mě vlastně takový návrat do dětství. Jsem ze čtyř dětí, mám dva bratry a sestru. A když jsme byli malí a v červnu skončila škola, tak vzal táta strojek, řekl, že nebudeme utrácet za holiče, a sjel nám hlavy na tři milimetry. Na téměř holou hlavu jsem tedy zvyklý,” smál se Filip Březina.

Celebrity - další články

Doporučujeme