Iveta Bartošová má na místě tragédie nový pomníček. Nechybí kamenné srdce a žulová deska na svíčky

15. září 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Pomníček Ivety Bartošové. (Foto: ČTK)

Zpěvačka Iveta Bartošová, která před sedmi lety dobrovolně ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku, má na místě tragédie už zase pomníček. V sobotu ho tam umístil vdovec Josef Rychtář. Informoval o tom deník Blesk.

U koleje v Uhříněvsi, kde se zpěvačka rozhodla ukončit svůj život, opět stojí pomníček. Kříž, který nechal Rychtář po smrti Ivety vyrobit z dubového dřeva, začal během let v zemi uhnívat. Byla tak otázka času, kdy spadne. Proto ho vdovec vlastnoručně zrenovoval.

“Jeden milý pán se to před časem snažil podepřít takovou kovovou konstrukcí, ale ani to nepomohlo,” uvedl pro deník Blesk Rychtář s tím, že i ukotvení kříže je nové. “Nebude v zemi, ale na kovovém podstavci, který jsem tam už zabetonoval,” dodal. Na místo přibylo i kamenné srdce. “A ještě jsem nechal ze žuly vyrobit desku, kam se budou dávat andělíčci a zapalovat svíčky,” popsal Josef.

Iveta Bartošová se rozhodla ukončit svůj život pod koly jedoucího vlaku 29. dubna 2014. V Uhříněvsi najdete ale dva kříže. Jeden železný s ukřižovaným Kristem, a to v místě, kde se tragédie stala, a potom tento dřevěný u kolejí, kde bylo vdovci dovoleno vytvořit i pomníček.

Celebrity - další články

Doporučujeme