Královna dětských srdcí Dáda Patrasová slaví narozeniny

27. dubna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herečka, zpěvačka a moderátorka Dáda Patrasová. (Foto: se svolením Česká televize)

Dagmar Patrasová, českými dětmi přezdívaná Dáda, slaví 65. narozeniny. Herečka, zpěvačka a moderátorka má za sebou účinkování v mnoha televizních seriálech, pořadech, filmech a na kontě má dvacet hudebních alb. Dagmar byla od malička cílevědomě vedena k lásce k hudbě a ostatním uměleckým oborům.

Kdo by neznal královnu dětských srdcí – Dádu. Usměvavou moderátorku dětských pořadů, která na přelomu devadesátých let a nového milénia bavila děti napříč generacemi.

Poprvé se ve filmu objevila v pouhých 17 letech jako jedna ze studentek v hudební komedii Třicet panen a Pythagoras. Nejvíc se do diváckého podvědomí dostala díky televiznímu seriálu Arabela a Návštěvníci. Zahrála si i v několika úspěšných pohádkách, jako například Koloběžka I. a O princezně, která ráčkovala. Počátkem 90. letech si zopakovala roli Xénie v seriálu Arabela se vrací. 

Na kontě má také mnoho hudebních alb pro děti. Jako první vydala Pasu, pasu písničky a následovalo dalších 19 dobře prodávaných alb. Poté začala moderovat pořady pro děti, jako Studio Kamarád, Kuřátka, Kouzelná školka, kde jí společnost dělala žížala Julie a kos Oskar s kosicí Klárou. Hodně populární byl i ranní nedělní pořad Pohádková neděle. 

Patrasová během své kariéry využívala svůj atraktivní vzhled. Za manžela má od roku 1983 hudebníka Felixe Slováčka, se kterým má syna Felixe a dceru Annu. Obě děti jsou umělecky činné.

Kde máte zpěvačku a herečku nejraději vy? Napište nám do komentářů na Facebooku! 

Celebrity - další články

Doporučujeme