Královna už má náhradu za Harryho a Meghan. Do služby povolala dcery Andrewa

9. února 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Princezny Eugenie (vlevo) a Beatrice. Foto: Instagram / princesseugenie

Královská rodina v poslední době přišla hned o několik členů, kteří by mohli zastávat důležité královské povinnosti. Princ Harry a vévodkyně Meghan se stáhli do ústraní, královnin manžel princ Filip má již chatrné zdraví a reputace Charlesova bratra Andrewa nedávno značně utrpěla skandálem kolem údajného zneužívání nezletilých dívek. Protože ale práce neubývá, je potřeba chybějící články někým nahradit. Do akce byly proto povolány princezny Eugenie a Beatrice.

Členové královské rodiny mají na práci celou řadu důležitých povinností. K jejich vykonávání je ale k dispozici čím dál méně členů, což začíná působit jisté organizační potíže. Královna Alžběta (93) a princ Filip (98) se již vzhledem ke svému věku musí šetřit, to samé ale začíná pomalu platit i pro jejich děti, princeznu Annu (69) a prince Charlese (71), Andrewa (59) a Edwarda (55).

Andrew má navíc na svém kontě závažné obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilých a z účasti na obchodu s bílým masem. Kvůli tomu přišel o mnohé sponzory pro své projekty a královská rodina ho raději stáhla do ústraní.

Ztenčily se ovšem i řady mladé generace. Princ Harry (35) se svou manželkou vévodkyní Meghan Markle (38) nedávno oznámili, že se svých královských povinností vzdávají a nehodlají již nadále žít ze státního rozpočtu. Místo toho si chtějí nalézt vlastní povolání a živit se sami.

“Řady královské rodiny se ztenčily, když se vévoda a vévodkyně ze Sussexu vzdali svých veřejných povinností. Starší členové rodiny navíc začínají odcházet do důchodu, takže tam jsou nezaplněná místa,” uvedl zdroj z paláce pro britský Daily Mail.

Královna se prý proto rozhodla, že více úkolů přenese na své vnučky, princezny Beatrice (31) a Eugenii (29), dcery zdiskreditovaného prince Andrewa. S rozhodnutím měl souhlasit i nástupník trůnu Charles. “Jeho královská výsost má své neteře velmi ráda a nestála by jim v cestě, kdyby se rozhodly převzít více povinností,” uvedl zdroj.

A podobně to vidí i experti na královskou rodinu. “Pokud dva vypadnou, dva jiní je musí nahradit, a musí to být Beatrice a Eugenie,” myslí si Robert Lacey, odborný poradce tvůrců seriálu Koruna.

Obě princezny se zatím v královských povinnostech angažovaly jen částečně. Eugenie se v současnosti živí jako ředitelka galerie, starší Beatrice pracuje jako finanční konzultantka.

Celebrity - další články

Doporučujeme