Kráska z Devadesátek není sama. Kde se Štěpánka Fingerhutová seznámila s přítelem?

11. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Štěpánka Fingerhutová v seriálu Devadesátky (Zdroj: se souhlasem České televize)

O Štěpánce Fingerhutové se v posledních dnech mluví opravdu hodně. Ztvárňuje prostitutku Janu v seriálu Devadesátky a diváci na ní pějí jen samou chválu. Co o své roli říká sama Štěpánka a s kým tráví volný čas? Prozradila Super.cz

Spolupráci s režisérem úspěšného seriálu Peterem Bebjakem si herečka Štěpánka Fingerhutová pochvaluje. Podle jejích slov dokázal na place navodit pohodovou atmosféru a věrohodná 90. léta, ve kterých se seriál odehrává. „Jsem ročník 1996 a nějaké záblesky z nich mám. Na place při natáčení to na mě hodilo velkou nostalgii, díky dobovým šatům jsem najednou viděla mámu. Je to zvláštní, ale vůně devadesátek ve mně zůstala. Koberce načichlé kouřem a kluci vyšetřovatelé, jak museli pořád hulit,“ prozradila herečka.

V Devadesátkách hraje prostitutku Janu, ale nedovede si představit, že by někdy nejstarší povolání na světě někdy vykonávala. „V 90. letech byla obživa prostitucí pro některé holky asi jediná možnost přivýdělku. Jana chce žit normálně, dodělat školu a najít si normálního chlapa. Touží po tom, aby ji i ten kriminalista bral jako na normální holku.

View this post on Instagram

A post shared by ŠTĚPÁNKA FINGERHUTOVÁ 👁👁 (@fingee)

Ona sama už nějakou dobu spolupracuje s organizací Bez trestu, která se věnuje boji proti zlehčování sexuálního a domácího násilí a prosazování férových trestů. Organizaci založila advokátka Lucie Hrdá. „Je pro mě inspirací, že je advokátkou pro oběti znásilnění i domácího násilí a snaží se o změnu ve způsobu, jak se k těmto záležitostem staví justice,” říká Štěpánka.

Práce má kráska dost, třeba v létě do kin půjde film Indián a chystá se na natáčení snímku Děti Nagana. Ve volném času ráda vaří. “Vaření pro mě znamená absolutní relax. Kdybych nikdy nemohla spát, musela bych jen vařit. Jsem hodně pohostinný člověk, miluju, když se sejde rodina nebo kamarádi a můžu donést na stůl jídlo,“ prozradila.

View this post on Instagram

A post shared by ŠTĚPÁNKA FINGERHUTOVÁ 👁👁 (@fingee)

A kromě rodiny a kamarádů vaří i pro svého partnera, kardiologa Martina. S tím se seznámila na internetu. “Dlouho jsme nechatovali, asi dva dny, kdy jsem byla doma nemocná. Přišel mi moc zábavný. Hned na prvním rande to oboustranně secvaklo,” popsala herečka. Ani jednomu prý nevadí, že práci toho druhého nerozumí, klape jim to. Za chvilku spolu oslaví už tři roky.

Oba mají rádi dobré jídlo a v létě vyrazili do Portugalska, kde si vyzkoušeli surfování nebo vyrazili na túry do Tater. “On mi v tomhle hodně dal. Já se bála dobrodružství a byla i trochu líná chodit. Najednou jsem zjistila, že mě to baví,” směje se Štěpánka.

Celebrity - další články

Doporučujeme