Modelka Veronika Kašáková bourala. Se synem ale do nemocnice dojela

2. září 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Veronika Kašáková (Foto ČTK)

Česká modelka Veronika Kašáková, které se přezdívá Miss z děcáku pro její nelehké dětství, bourala se synem v autě. Stalo se to ve chvíli, kdy byla vystavena velkému emočnímu vypětí a s malým Matyášem měla namířeno do nemocnice. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Informoval o tom Blesk.

Když se malý Matyáš v únoru narodil, byla mu diagnostikována vzácná metabolická nemoc zvaná fenylketonurie. Ta spočívá v tom, že nesmí jíst téměř žádné bílkoviny, protože mu v játrech nefunguje enzym, který štěpí jednu z aminokyselin, tzv. fenylalanin. Kdyby přísnou dietu nedodržoval a fenylalanin se mu ukládal v těle, mohlo by u pacientů s tzv. PKU dojít až k těžké retardaci.

A tak Veronika řeší každý den, co bude její syn jíst, a jak velké omezení ho ještě vlastně čeká. Sestavit totiž jídelníček bez bílkovin není jen tak a Veronice je už teď jasné, že se budou muset ve stravování velice omezit. A právě v ten den, kdy jela s Matyáškem do nemocnice, aby dostala přesné instrukce o stravování, se jí podařilo ťuknout auto.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Veronika Kašáková (@veronikakasakova)

„Na dnešní den jsem se psychicky připravovala měsíc. Dozvíme se, jak Matyášek má papat. A když už si to teda takhle hezky naplánujeme a rozjedeme se do nemocnice, jsem plná očekávání, jak mu ten jídelníček s nutričními poradkyněmi složíme, tak poprvé v životě nabourám,“ svěřila se viditelně vyčerpaná Veronika na Instagramu. „Naštěstí to bylo při rozjezdu, bylo to malý ťuknutí, ale jak jsem měla ty nervy na pochodu, tak jsem začala hystericky brečet,“ přiznala modelka.

Pán, kterého nabourala, byl podle jejích slov milý a nejprve se zajímal o to, zda jsou oba v pořádku. K psychickému vypětí však přilil olej do ohně řidič, který stál za nimi a neuvěřitelně na ně křičel, aby ho nezdržovali a ta auta někam odtáhli.

„Dnešní story zakončím tím, že jsem dojela do nemocnice, kde jsme další dvě hodiny sestavovali jídelníčky a učili se to počítat… Jestli mi ještě někdy někdo řekne, že je to jenom dieta a nebude to PKU maminka nebo PKU pacient, tak vás asi nakopu. A moc se těším na to, jestli budu někdy ta, že řeknu, že je to jen dieta,“ řekla otevřeně Veronika Kašáková. Pro žádnou mámu není jistě nic příjemného, když ví, že si její dítě nemůže dopřávat dobroty stejně jako ostatní děti.

Celebrity - další články

Doporučujeme