Opět se hlásí zdravotní problémy. Královna Alžběta II. přiznala, že se nemůže hýbat

19. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Ve Velké Británii opět bijí na poplach. Královna Alžběta II. přiznala, že se jí špatně chodí a nemůže se hýbat. Sice vykonává státnické povinnosti, ale musí si pomáhat hůlkou po svém zesnulém manželovi, princi Philipovi (†99). Informaci uvedl Blesk.

Britská královna Alžběta II. se ve čtvrtek poprvé od chvíle, kdy se její syn Charles a jeho manželka Camilla nakazili koronavirem. Zúčastnila se akce související s plněním svých povinností. Při setkání s odcházejícím a nastupujícím tajemníkem obranné služby na hradě Windsor se však panovnice opírala o hůl a bylo na ní vidět, že má zdravotní potíže.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Navíc královna velmi pohubla, což maskovala volnými šaty, které vyměnila za na míru ušité kostýmky. Alžběta se sice s Charlesem potkala, ale žádné příznaky nemoci nevykazovala. Nicméně na otázku, jak se jí daří, panovnice ukázala na své nohy a prohodila: “No, jak vidíte, nemohu se hýbat.” Následně za pomoci hůlky udělala pár krůčků, podala příchozímu ruku a společensky s ním konverzovala.

Zdroj z královského paláce sice uvedl, že se sice hůře pohybuje, ale jinak se cítí zdravá. Nezbývá doufat, že tomu tak je. Královna oslavila 6. února neskutečné 70 výročí na trůnu. Obavy o její zdraví vzrostly loni na podzim a strávila tak jednu noc v nemocnici. Lékaři jí doporučili, aby zvolnila pracovní tempo a odepřela si nejen alkohol, ale i své oblíbené procházky s pejsky.

Celebrity - další články

Doporučujeme