Originální obraz Karla Gotta se vrací: V Německu o něj neměli zájem, tak ho majitelka prodá u nás

14. dubna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák Karel Gott (Foto: Shutterstock)

Jeden z obrazů zesnulého zpěváka Karla Gotta († 80) míří do Česka. Jeho majitelka Ingrid Kernbachová se po neúspěšné dražbě v Německu rozhodla prodat v jeho rodné zemi. Dražba obrazu bude startovat na 1,5 milionu korun. Informoval o tom deník Aha.

Obraz jsem tady neprodala, zkusím to v Kájově rodném Česku. Nyní vyjednávám s galeriemi, které by se dražby ujaly,” popsala Kernbachová pro deník Aha. Jedná se konkrétně o obraz Nadšený Pavarotti v Lucerně z roku 1998.

Obraz Karla Gotta Pavarotti v Lucerně (1991)

Posted by Karel Gott on Saturday, June 1, 2013

 

Vyvolávací cenu současná majitelka obrazu chce zachovat. “Částku 52 tisíc eur nechávám stejnou, dodala pro server. Obraz byl u německých sousedů v aukci od Vánoc, bohužel nikdo o něj neprojevil zájem. Spekuluje se, že je cena moc vysoká nebo Němci Gottovy obrazy tolik neznají. “Do Prahy se teď kvůli opatřením nedostanu, ale převoz díla určitě nějak zajistím,” uvedla Kernbachová.

V minulosti od ní chtěl obraz koupit zpátky samotný Mistr. Ona ho prodat nechtěla, že je pro ni velkou vzácností. Nezbývá, než to respektovat, uvedl před lety Karel Gott pro server. Uvidíme tedy, zda v Česku někdo o obraz projeví zájem.

Celebrity - další články

Doporučujeme