Insta-Call: Kandovaný pstruh jako dezert? Přemek Forejt prozradil, kdy získal vášeň k vaření

16. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Přemek Forejt, foto: Frekvence 1

Přemek Forejt je známý český kuchař, ale také porotce soutěže Master Chef Česko. V Insta-Call na Frekvenci 1 prozradil, jaký je jeho nejoblíbenější pokrm, jak se těší na otevření restaurací a proč nemůže chodit nakupovat hladový.

Přemek Forejt je velký sympaťák a diváci si ho oblíbili i v kulinářské soutěži  Master Chef Česko. Zajímalo nás, zda se chystá další řada. “Nevím, jestli v plánu je, ale pokud ano, tak já do toho rád půjdu. Mě to s kluky hrozně bavilo,” přiznal Přemek, který se ale kuchařem stát původně nechtěl. Změna přišla v 21 letech, kdy odjel do Anglie. “Ve 21 letech jsem odjel do Anglie, ale už když jsem šel na školu jsem si říkal, že to chci dělat tak, aby mě to bavilo,” svěřil se.

View this post on Instagram

A post shared by Frekvence 1 🎧 (@frekvence1)

Olomoucká restaurace Entrée, kde je šéfkuchařem je známá svým jedinečným kulinářským zážitkem. Hosté často ochutnají pokrmy a suroviny, které by je nikdy ochutnat nenapadlo. “Hodně si hrajeme s chutěmi. Měli jsme období, kdy jsme hodně dělali dezerty ze zeleniny a zkoušeli jsme některé klasiky předělávat. Měli jsme třeba kandovaného pstruha se sladkýma mořskýma řasama.”

Jak se Přemek Forejt těší na otevření restaurací, kde posbíral svoje kulinářské inspirace, jaké je jeho nejoblíbenější jídlo či proč nemůže chodit nakupovat hladový, se dozvíte v INSTA-CALLU Frekvence 1!

Celebrity - další články

Doporučujeme