Přísná Septa Unella ze Hry o trůny je v civilu k nepoznání: Místo prudérní jeptišky sexy kost!

31. května 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: se souhlasem Home Box Office (HBO)

Herečka Hannah Waddingham (46) se do paměti diváků asi nejvíc zapsala svou rolí v seriálu Hra o trůny. Tam ztvárnila přísnou Septu Unellu. Ve skutečnosti by ale herečka nemohla být fanaticky věřící člence církve více vzdálená. V novém rozhovoru navíc popsala, že má z natáčení drsného konce postavy dodneška psychické problémy.

Asi žádný fanoušek kultovního seriálu Hra o trůny na postavu Septy Unelly jen tak nezapomene. Scéna, kde donutí jednu z hlavních postav, Cersei Lannister, kráčet nahou ulicemi za pokřikování “Hanba!”dnes již prakticky zlidověla a diváci na ni často odkazují i v běžném životě.

Málokdo ale ví, že herečka natáčení doslova protrpěla. Obzvláště brutální konec postavy se na ní značně psychicky podepsal. “Kromě porodu to byl nejhorší den v mém životě,” uvedla v pořadu Collider Ladies Night o natáčení poslední epizody se Septou Unellou.

View this post on Instagram

A post shared by Hannah Waddingham (@hannah_waddingham)

Konec postavy byl navíc na poslední chvíli změněn. Původně měla být postava před kamerami znásilněna, nakonec se ale natáčelo mučení metodou waterboardingu. Samotné znásilnění pak bylo naznačeno, ale zobrazeno nebylo. “Cílem bylo nechat to na představivosti,” uvedl režisér Miguel Sapochnik pro Insider.

“Původně měla být znásilněna Horou, ale myslím, že měli tolik stížností po znásilnění Sansy, že se rozhodli to změnit,”popsala herečka ve vysílání.

View this post on Instagram

A post shared by Hannah Waddingham (@hannah_waddingham)

Ačkoli natáčet znásilnění by jistě nebyl žádný med, waterboarding byl pro herečku nakonec ještě horší.“Sotva jsem mohla mluvit, jak jsem pořád křičela. Přišla jsem o hlas a pak už jen šeptala. Vyskákaly mi modřiny, jako by mě někdo bil. Uvědomila jsem si, že mě prakticky deset hodin mučili,” popsala Waddingham. Od té doby navíc podle svých slov trpí strachem z vody.

Od natáčení už uběhlo pár let a herečka si od té doby naštěstí užívá mnohem příjemnější role. V současnosti ji diváci mohou sledovat například v seriálech Sexuální výchova nebo Ted Lasso. V těch je navíc také mnohem podobnější svému civilnímu já – namísto fúrie v šedém mundůru je ve skutečnosti Hannah Waddingham krásná žena, která miluje barvy.

Celebrity - další články

Doporučujeme