Rybičky 48 si dávají pauzu a svůj velkolepý koncert v O2 aréně přesouvají

29. září 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Rybičky 48. (Foto: se souhlasem Rybičky 48)

Kapela Rybičky 48 měla vytížené a úspěšné léto, které zakončila velkolepým koncertem v Londýně. Skupina, která příští rok oslaví 20 let na hudební scéně, se rozhodla si dát koncertní pauzu. Očekávaný koncert v O2 aréně se přesouvá až na 20. října příštího roku. Kluci tak chtějí nabrat energii a soustředit se na novou tvorbu.

Lidi chodili víc než v minulém roce a za prázdniny nás vidělo kolem 50 000 lidí. Bylo vidět, že po té dlouhé nucené pouze koncerty chyběly nám i lidem. Všichni byli, jak urvaní ze řetězu,” popsal frontman kapely Kuba Ryba. Letní sezóna byla pro Rybičky 48 jednoduše senzační a po celé léto se doslova nezastavili.

Pro koncertní pauzu se kapela rozhodla proto, že situace s kulturou je v Česku na podzim a zejména v zimě nejistá. “Nyní vláda dělá, že covid neexistuje, ale obáváme se restrikcí po volbách. Víme, že se kultura zakáže zase jako první. Navíc mnoho kapel má přeložená turné a pokud se bude hrát, tak toho bude všude až moc. Navíc máme v kapele dvě nové ratolesti a když už je doba taková, tak je alespoň možnost být víc s nimi,” uvedl Ryba, který se během pauzy plánuje věnovat naplno rodině a svému nedávno narozenému synovi.

Rybičky právě příští rok oslaví 20. narozeniny. Tudíž pauzu využijí pro tvorbu nových songů a videoklipů. Určitě během pauzy půjde ven několik klipů k novým písničkám, které budou předvojem alba k dvacetinám,” prozradil kytarista a spoluzakladatel kapely Petr Lebeda. Koncert pak bude velkolepou oslavou tohoto výročí a pokřtí i novou desku. “Dává nám to větší smysl než připravovat něco, co podle nás letos nebude možné zrealizovat. Máme nejlepší fanoušky na světě a doufám, že to pochopí a budou s námi v tomhle na jedné lodi,” uvedl frontman.

Letos tak kluci vydali píseň Sín Aser Bure Shi, která vznikla při kapelních cestách po Mexiku. “Textově jde o aztéckou mantru, kterou zpívali obyčejní lidé, když byli nespokojeni s vladařem. Punkrockovou hudbu jsme dodali my,” dodal Kuba. Kapela se na pódia s novou show vrátí už v létě 2022.

Celebrity - další články

Doporučujeme